hren

IZBOR NAJBOLJIH U 2019. GODINI
Komisija sastavljena od sportskih djelatnika i predstavnika medija i ove je godine odlučila da najbolji kaštelanski sportaši u pojedinačnim konkurencijama stižu iz borilačkih sportova, a to su Luka Žuljević iz kickboxing kluba Uni rent te Katarina Krišto judašica JK Dalmacijacement. Po prvi put ove godine izbor najboljih sportaša podijeljen je na ekipne i pojedinačne sportove pa su među sportašima iz ekipnih sportova najbolji bili Nika Stanović iz OK Kaštela te Hrvoje Pervan iz OK Mladost Ribola Kaštela.

Luki Žuljeviću ovo je treća uzastopna titula najboljeg sportaša Kaštela, a ove godine dobio ju je zbog naslova prvaka države u kick lightu i low kicku, drugog mjesta na državnom prvenstvu u K1, naslova svjetskog prvaka u kick lightu, svjetskog viceprvaka, titule najboljeg borca u 2019. i drugih velikih rezultata.
Judašica Katarina Krišto osvojila je u prošloj godini drugo mjesto na Olimpijadi mladih u Azerbajdžanu, treće mjesto na svjetskom prvenstvu za kadete u Kazahstanu, peto mjesto na Europskom prvenstvu za kadete u Poljskoj, prvo mjesto u Europskom kupu juniori u Austriji, treće mjesto na svjetskoj ranking ljestvici za kadete i još cijeli niz ostvarenja, a ovo joj je druga godina zaredom u kojoj je biraju za najbolju sportašicu Kaštela.
U konkurenciji najboljih sportaša na drugo mjesto plasirao se Ivica Cavrić pikadist Posejdona, a na treće Mislav Krček iz JK Kaštela, dok se u konkurenciji sportašica na drugo mjesto plasirala Lucija Brešković iz JK Kaštela, a treća je Klara Crnković iz Twirling kluba Kaštela.

Katarina Krišto

Nagrada za najbolju sportašicu u ekipnim sportovima pripala je Niki Stanović kao kapetanici OK Kaštela s kojima je osvojila naslov viceprvakinja hrvatske Super lige te igrala polufinale Kupa, a vrhunska je sportašica i članica hrvatske reprezentacije. Na drugo mjesto plasirala se njena klupska kolegica Elena Vukić.
Hvoje Pervan, najbolji sportaš u momčadskim sportovima sa svojim klubom postao je viceprvak Hrvatske  i finalist Kupa Hrvatske te je prvi libero hrvatske reprezentacije. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Matokoviću, također iz OK Mladost Ribola Kaštela, dok je treći po izboru stručnjaka bio još jedan odbojkaš Stipe Perić.

Zbog navedenih rezultata, odbojkaški klub Kaštela najuspješnija je ženska ekipa , druga je ekipa JK Dalmacijacement, a treće su odbojkašice OK Kaštel Lukšić. Najbolja momčad su hrvatski i europski prvaci, pobjednici državnog Kupa te viceprvaci u slobodnom pikadu, momčad pikado kluba Posejdon. Na drugo mjesto plasirali su se ribolovno sportski klub Giričić, a treći su odbojkaši Mladost Ribola Kaštela.

Među trenerima u pojedinačnim sportovima najboljim je proglašen kick boxing trener Miljenko Šarac iz Uni renta, a u ekipnim sportovima trener odbojkaša Ivan Rančić.

Posebnu diplomu za dugogodišnji rad u sportu ove je godine dodijeljeno Loliti Šimunović za dugogodišnji natjecateljski i trenerski  rad u sportskom plesu, dok je posebna plaketa pripala odbojkaškom klubu Kaštela  za 70 godina uspješnog rada, a nagradu u ime odbojkašica primio je predsjednik kluba Nikola Višić.

Luka Žuljević

Nagrade najuspješnijim kaštelanskim sportašima na svečanoj dodjeli upriličenoj u dvorcu Vitturi, koju je organizirala Zajednica sportskih udruga Kaštela, uručili su gradonačelnik Denis Ivanović, dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić te pročelnica Sandra Zokić.
U programu koji je vodila Marijana Vulas, a svojim nastupom obogatili Nedo Kovačev i Miro Miše, domaćin je bila predsjednica Zajednice sportskih udruga Mirjana Milić.

- Veliki uspjeh iziskuje i velika izdvajanja i ovim putem želim se zahvaliti Gradu Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem te svim kaštelanskim vijećnicima koji su prepoznali jedan od najboljih brendova grada Kaštela, što sportaši svakako jesu. Tu je odbojka koja dugi niz godina kvalitetno predstavlja grad zbog čega nas često nazivaju gradom odbojke, a uz nju imamo i cijeli jiz novih ekipnih uspjeha judaša, pikadista, bilijarista, twirlingašica pa sve do nogometnih klubova, koji imaju veliki broj mladih i najstariju tradiciju iako možda u prvenstvima i nisu tako uspješni. Tu je i cijeli niz pojedinačnih uspjeha, od kojih smo u konkurenciji izbora za najbolje sportaše spomenuli tek dio, a sve pokazuje koliko bogatstvo Kaštela imaju. Svima njima čestitam u ime Zajednice sportskih udruga i želim još više uspjeha – kazala je ove večeri Mirjana Milić.

Kaštelani ni ove godine nisu zaboravili najmlađe te je dodijeljeno 38 priznanja mladim perspektivnim sportašima koji su nositelji budućnosti kaštelanskog sporta.
Priznanja iz ruke člana ZSU Ivice Brkića dobili su gimnastičari Petar Stahović i Ivan Biljaka iz GK Kaštela, košarkaši Martin Krešić i Karlo Vidović iz KK Kaštela, odbojkaši Ivo Omašić i Ivano Bošković iz OK Mladost Ribola Kaštela, rukometaši Domagoj Karanušić i Matej Šunjić iz RK Ribola Kaštela, odbojkašice Nina Strize i Marija Vukorepa iz OK Kaštel Lukšić, Iva Glavinić i Antonija Baričević iz OK Marina Kaštela te Marijeta Zokić i Nikolina Dragičević iz OK Kaštela, Sara Jukić i Ela Vrcan iz plesnog kluba Lolita, veslači Nikola Markovina i Filip Sobin iz VK Marina Kaštela, judaši Roko Škomrlj i Luka Zorotović iz JK Kaštela te Josip Taraš i Luna Boljat Vrbatović iz JK Dalmacijacement, nogometaši Toma Ivković i Jere Čavala iz NK Gošk, Lovre Škokić i Duje Maleš iz HNK Jadran, Mateo Kojadin i Krsto Avramović iz HNK Val te Toni Ivakić i Nikola Plazonić iz MNK Bonito, Ela i Mia Alerić iz twirling kluba Kaštela, šahisti Marin Grgantov i Stipe Poljak iz ŠK Petar Sedlar Pepe, borci Mateo Šego i Andrej Šarić iz KBK Uni rent te sportski ribolovac Antonio Kajić iz Nebojsije i tenisačica Kata Sučić iz TK Resnik.

Treba napomenuti da se i ove godine u priznanja perspektivnim sportašima uključio Kineziološki fakultet u Splitu, koji je dvojicu mladih nagradio novčanim nagradama od po tisuću kuna. Ove godine izbor je pao na Luku Zorotovića i Roka Škomrlja iz judo kluba Kaštela.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij