hren
 

NAJBOLJI SU MATEO, MARKO I MARIN
Mateo Dražić i sućuračkog DVD-a Mladost, Marko Bučić iz DVD-a Kaštel Gomilica te Marin Tuzlak iz DVD-a Kaštela iz Kaštel Starog, najbolji su kaštelanski vatrogasci u prošloj godini. Odlučili su tako, na temelju njihovih aktivnosti te broja sati provedenih na intervencijama njihove kolege iz dobrovoljnih društava.

- Marko Bučić u prošloj je godini imao 50 intervencija i više od 80 sati na požarištima, Mateo Dražić bio je na 23 intervencije, radi s vatrogasnim pomlatkom, a i član je Fire combat ekipe DVD-a Mladost, a Marin Tuzlak imao je velikih 95 intervencija – samo je mali dio što se o ovim vatrogascima moglo čuti na svečanoj dodjeli nagrada najboljim kaštelanskim vatrogascima, a povodom Dana grada Kaštela, koja je upriličena u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

O mladim vatrogascima i njihovim angažmanima ovog su dana govorili zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica Matko Bralić, predsjednik DVD-a Mladost Ljubo Musinov te predsjednik DVD-a Kaštela Jakša Šćepanović, a kipiće Svetog Florijana i priznanja uručio im je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- Ovo je jedan običaj kojim želimo zahvaliti našim vatrogascima, koji su svoj obol dali ne samo gašenjem požara i tehničkim intervencijama već i sudjelovanjem u socijalnom, kulturnom, sportskom i ostalim dijelovima života u gradu. Ovo je ono najmanje što možemo učiniti da im zahvalimo za sve što čine za građane Kaštela – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović

- Posao vatrogasca radim sa srcem, na dobrovoljnoj bazi. Hvala mojim kolegama, mojim zapovjednicima i svima koji su učinili da postanem vatrogasac još od malih nogu - poručio je jedan od nagrađenih Marko Bučić.

S njim se složio i Marin Tuzlak te Mateo Dražić.

- Najbolje u vatrogasnom poslu je pomoći nekomu, vidjeti osmijeh na licu i to ti daje neku dodatnu snagu, Najmanje volimo vidjeti tugu kod ljudi, ali ponekad je i to dio našeg posla – ustvrdio je Tuzlak, dok je Dražić naglasio zadovoljstvo rada s djecom te sudjelovanje u vatrogasnim natjecanjima, koja također čine život vatrogasca.

Nagrađenim vatrogascima čestitke su uputili i dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić te Grgica Benutić, kao i pročelnica Sandra Zokić, a vatrogasni zapovjednik grada Kaštela Milivoj Taslak kratko je rezimirao prošlu godinu u vatrogasnim društvima, naglasivši kako je bilo nešto manje intervencija nego inače pa je tako u prošloj godini bilo oko 500 intervencija na kojima je u prosjeku sudjelovalo 3,5 vatrogasaca, pohvalio je rad svih vatrogasaca, suradnju s Gradom, rad s pomlatkom društava i rad na edukaciji te izrazio nadu kako će i ova vatrogasna sezona biti sa što manje intervencija.

Foto: Luka Ištuk (PGK)
Video: Kaštela TV


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij