hren

S padom temperature zraka u srijedu, postupno će se spuštati i snježna granica

Mraz se ponovno vratio u dijelove Dalmacije. Vedra noć i slabljenje bure donijeli su niske temperature zraka posvuda, no najhladnije je bilo u planinama i Zagori. Primjerice, noćas se temperatura zraka na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri spustila na samo -8°C.

Pred nama je stabilan dan bez kiše. Bit će djelomično sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro tiho ili slaba bura, a popodne će zapuhati jugo koje će navečer na moru imati jake udare. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 8 do 13°C.

U nedjelju pretežno oblačno, a osobito će u drugom dijelu dana povremeno biti kiše. Puhat će jako jugo s olujnim udarima, što će povećati valovitost mora i stvoriti manje probleme u prometu morem. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature zraka od 11 do 17°C.

Po svemu sudeći, veći dio sljedećeg tjedna označit će vrlo promjenjivom vrijeme. Tako će kiša povremeno padati prva tri dana sljedećeg tjedna, a u prvom dijelu utorka očekuju se vrlo obilne oborine. Puhat će jugo koje će u noći s ponedjeljka na utorak na moru ponegdje imati udare preko 100 km/h. Bit će relativno toplo, a osvježit će u drugom dijelu utorka od kada u višem gorju može biti snijega. U srijedu krajem dana bi se snježna granica mogla ponegdje spustiti do oko 500 metara nadmorske visine.

Četvrtak donosi prolaznu stabilizaciju vremena, no jugo u petak bit će predznak nove promjene vremena

Dok su siječanj i veljača donijelo neobično stabilno vrijeme, čini se da će ožujak već u prvoj dekadi nadoknaditi manjak oborine ove godine.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij