Na tri pitanja naših čitatelja ovih smo dana dobili odgovore nadležnih, a teme su bile rekonstrukcija prometnica u blizini zračne luke u Resniku, što je najavljivano po izgradnji novog putničkog terminala te vodovodna i kanalizacijska infrastruktura u pojedinim dijelovima Kaštela.

- Planira li se uskoro uređenje javnih prometnica u neposrednoj blizini zračne luke (najavljeni rotor, cesta put Divulja, Cesta dr. Franje Tuđmana), kada se očekuje početak radova?
Temeljem Sporazuma o sufinanciranju projekta Rekonstrukcije i dogradnje državne ceste DC409 i ulice Put Divulja na lokaciji Zračne luke Split između Hrvatskih cesta d.o.o.,  Zračne luke Split d.o.o,   Hep - operatora distribucijskog sustava d.o.o. i Grada Kaštela,  u  tijeku je postupak javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja  koji u ime potpisnika Sporazuma  provode Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb, 
Odabran je najpovoljniji ponuditelj, a trenutno je u tijeku rok  mirovanja koji traje do 6.ožujka 2020. godine. Nakon što završi rok  mirovanja, ukoliko ne bude izjavljena žalba  moguć je  potpis ugovora – kazali su nam u Zračnoj luci.

- Nakon višegodišnjeg odlaganja radova , u veljači prošle godine završeni su radovi na postavljanju vodovodnih cijevi u ulici Put vlaka u Kaštel Novom.Tom prilikom je najavljeno da će se kućanstva spojiti na mrežu u roku od mjesec dana. Zatim je to odgođeno za srpanj pa za rujan, potom za studeni, no do danas ništa. Molim konkretan odgovor kada možemo očekivati da će se to realizirati.
Agencija EKO Kaštelanski zaljev vodi projekt izgradnje vodoopskrbnih cjevovoda na dijelu područja naselja Radun i Rudine u ime Vodovoda i kanalizacije d.o.o.
U obuhvatu radova je i dio Ulice Put vlaka gdje je dijelom postavljen vodoopskrbni cjevovod.
Po izjavi Vodovoda i kanalizacije  d.o.o. koji je nadležan za priključke na vodoopskrbnu mrežu, navedenim objektima omogućit će se priključak na mrežu kada se izgradi još jedan dio mreže bez kojeg sustav na tom dijelu ne može funkcionirati.
Predviđa se da će se uvjeti za priključak ostvariti najkasnije do kraja lipnja ove godine – odgovor je iz eko agencije Kaštelanski zaljev

- Poštovani, kada je u planu izgradnja kanalizacije u Kaštel Gomilici, ulica Put Kozjaka
Ulica Put Kozjaka u Kaštel Gomilici je dio EU projekta Aglomeracija Kaštela-Trogir, i to tzv. Tendera A1 koji obuhvaća područje Kaštela ispod državne ceste D8.  Za ovo područje (A1) trenutno je u tijeku postupak javne nabave. Početak radova se očekuje u drugoj polovini ove godine. Nakon potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova, izvođač će dostaviti dinamički plan izvođenja radova prema kojem ćemo detaljnije znati kada bi mogli započeti radovi u navedenoj ulici – odgovor je iz Vodovoda i kanalizacije.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem  maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij