hren
 

U ORGANIZACIJI KAŠTELANSKIH ROTARIJANACA
„Autizam i cijepljenje djece“ naziv je teme predavanja, koje će se, u organizaciji Rotary kluba Kaštela, održati u srijedu,  26. veljače, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, a početak predavanja je u 19 sati.

Na predavanju će o ovoj temi govoriti doc.dr.prim.dr.sc. Radenka Kuzmanić-Šamija, subspecijalist pedijatrijske neurologije.

- Cijepljenje ne izgleda kontroverzno kada se cijepi pojedinac po vlastitom pristanku. Kada cijepljenje postane masovno i osim toga zakonom propisano ili preporučeno, javljaju se određene nedoumice i otpori koji predstavljaju pogodno tlo za bujanje antivakcinacijskog raspoloženja.
Kako bi odgovorili na ovaj izazov, pedijatri i drugi liječnici primarne zaštite moraju biti u prvim redovima edukacije i obavještavanja stanovništva o strategiji vakcinacijskih intervencija, kako bi se postigao najveći mogući stupanj vakcinalne zaštite djece, a istodobno izbjegle komplikacije.

Vjerujemo kako će ovo predavanje biti značajan iskorak u toj edukaciji – stoji u službenoj najavi predavanja na koje su pozvani svi zainteresirani, posebno osobe s nedoumicama o cijepljenju djece, a ulaz na predavanje je slobodan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij