hren

VRHUNSKA KLAPSKA PISMA
Dvije kaštelanske klape, ženska klapa Neverin te muška klapa Podvorje, još jednom su pokazale svu svoju kvalitetu, osvojivši zlatne nagrade na Međunarodnom zborskom natjecanju Istria cantat, koje se proteklog vikenda održalo u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Neverinke su osvojile dvije zlatne nagrade u kategorijama folklorne i mješovite zborske glazbe, a klapa Podvorje zlatnu nagradu u kategoriji folklorne zborske glazbe.
Na natjecanju, na kojem je nastupe ocjenjivao šesteročlani stručni žiri,  sudjeovalo  je 28 zborova s 33 nastupa u osam kategorija.
Klapa Neverin u objema je kategorijama u kojima je nastupala, a pritom i u ukupnom poretku svih zborova iz svih kategorija s natjecanja, imala najveći broj bodova, dok je klapa Podvorje bila druga u ukupnom poretku u svojoj kategoriji.

Na ovom natjecanju dodjeljeno je i devet nagrada voditeljima sastava za poseban umjetnički dojam, a nagrade su pripale i Antoneli Pilić Burić te Mariju Božiću, voditeljima ovih dviju kaštelanskih klapa. Voditeljici Neverinki to je treće ovakvo međunarodno priznanje, a  Mariju Božiću drugo.

Foto: klape Neverin i Podvorje


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij