hren

S NAŠIH ULICA
- U ponedjeljak navečer željeli smo se parkirati na obali u Kaštel Starom, no u našem pokušaju zaustavio nas je komunalni redar koji nam je objasnio da se tu ne možemo parkirati te nas uputio gdje je to moguće. U isto vrijeme njegov kolega pisao je obavijesti o prekršaju i stavljao ih na već parkirana vozila. Bili smo ugodno iznenađeni da naši redari rade i u večernjim satima te da komuniciraju s vozačima i daju savjete – javio nam je jedan od naših čitatelja.

Rad komunalnog i prometnog redarstva u večernjim satima nije ništa novo, provodi se, kako su nam kazali nadležni, već duže vremena.

- Prometni redar ima radno vrijeme i ujutro i poslijepodne, a kako bi rekli, često i prema potrebi. On ima svoje redovno radno vrijeme, ali ako uočimo da su određeni problemi prisutni u jutarnjim satima, isti radi ujutro, no ako uočimo pojedine probleme u večernjim satima, radno vrijeme prilagodimo tome pa se radi i u večernjim satima, pa i do 22 sata. Po potrebi prometni redar radi i vikendom – objasnila nam je pročelnica Marija Pelivan.

Iako nadležni u Gradu radom prometnog redara nastoje pokriti sva područja i sve vremenske termine, problema ipak ima jer na terenu još uvijek radi samo jedan prometni redar, kojemu, poput primjera s početka teksta, ponekad kroz tehničku provedbu pomognu kolege iz komunalnog redarstva.

Prema najavama, uskoro se očekuje da još troje komunalnih redara, koji su prošli naobrazbu u Policijskoj akademiji u Zagrebu, dobiju ovlasti za rad i kao prometni redari. Tim potezom, koji se očekuje ovih dana, ovakve scene, u kojima će prometni redari raditi i u kasnim večernjim satima te se više posvetiti redu u prometu, trebale bi biti svakodnevna pojava.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij