hren
 

Ove se nedjelje našim malim maškarama nasmiješilo sunce te je ovogodišnji Dičji krnjeval KKU Poklade, već 39. po redu prošao u još boljem raspoloženju uz obilje pjesme, plesa, šale i onoga što je najvažnije – dječjih osmijeha. Šarena povorka, u kojoj su sudjelovali brojni kaštelanski vrtići i osnovne škole, je kao i svake godine krenula od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću, pa do nekadašnjeg Plavog Jadrana.

Duž cijele donjokaštelanske rive okupili su se naši brojni sugrađani svih generacija kako bi uživali u pogledu na mališane koji su uz glazbu ponosno stupali mašući poznatim licima u gomili. Bilo je tu mama, tata, djedova i baka koji su došli podržati svoje najmlađe, kao i njihovih vršnjaka koji su došli u pratnji roditelja kako bi pokazali svoje najdraže akcijske junake, princeze, vile, gusare i ostale likove iz dječje mašte.

Kroz 27 točki prodefilirale su naše mažoretkinje, Mickey i Minnie, mala kraljica u kočiji, kokice, indijanci, skijaši, babe i didovi, lopovi, sardine, vatrogasci i brojne druge maškarice. Dotaklo se tu i aktualnih tema kao što je Korona virus, tiramoli, tableti te zvijezda domaćih i stranih medija – bik Jerry.

Na kraju vesele povorke na lokaciji bivšeg Plavog Jadrana organizatori iz KKU Poklade Donja Kaštela su malenima priredili slatko iznenađenje uz podjelu krafni i sokića te nezaboravni nastup žonglera. Uz glazbu, ples, šale i čestitke male maškarice su se zabavila kao nikada u životu. Na kraju je pročitana tradicionalna presuda krnji, noćnoj mori sve djece i njihovih roditelja - Ušenku, „koji je kriv, zato što je živ“.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij