NEKADAŠNJI PONOS
Prodaja imovine tvrtke “Kaštelanski staklenici u stečaju” u prvom dražbenom krugu na elektroničkoj javnoj dražbi preko FINA-e nije uspjela jer nije bilo ponuda.

Stoga je zakazana druga dražba koja počinje 19. veljače, a završava 3. ožujka ove godine. Početna vrijednost nekretnina na kojima je upisano razlučno pravo iznosi polovicu (50 posto) njihove utvrđene vrijednosti.

Pogon Knežine sastoji se od 36 čestica zemljišta s gospodarskim zgradama, površine 243.543 kvadrata, smještenih u zoni poljoprivredne namjene.

Sve čestice se prodaju kao jedna cjelina, po početnoj cijenikupca od 43.270.002 kune, što je polovica utvrđene vrijednosti.

Predio Brnik u Splitu

Tehnološko urbanistička cjelina Resnik i Kaštela smještena je uz Zračnu luku Split. Sastoji se od 18 čestica zemlje, ukupne površine 257.249 kvadrata i to 157.256 kvadrata na Resniku i 99.919 kvadrata sjeverno od sletne staze, prema cesti Solin – Trogir.

Svih 18 čestica prodaje se kao cjelina, po početnoj cijeni od 87.965.533 kune. Valja podsjetiti da je veći dio zemljišta položen u urbanistički određenoj IS1 zoni, koja je određena potrebama zračne luke.

Pojedinačno se u Kaštel Štafiliću prodaje pet čestica zemlje, s namjenom poljoprivredne djelatnosti, ukupne površine 22.912 kvadrata. Početna cijena je 50 posto procijenjene vrijednosti koja iznosi 3.989.000 kuna.

I u Splitu, na predjelu Brnik i Sirobuja prodaje se pojedinačno pet čestica zemlje, ukupne površine 6427 kvadrata. Namjena im je građevinsko zemljište, ali su većim dijelom smještene u urbanističkom prostoru predviđenom za širenje groblja Lovrinac.

Treći krug u svibnju

U ponudi su i nekretnine na kojima nije upisano razlučno pravo koje se prodaju prikupljanjem pisanih ponuda.

Prodaje se osam čestica zemljišta i to sedam u Kaštel Štafiliću, a jedna na predjelu Brnik. Procijenjena vrijednost kvadrata navedenih parcela je 174 kune.

Do sada je održano čak sedam ročišta za prikupljanje ponuda i na svakom sljedećem ročištu početna je cijena snižena za 15 posto u odnosu na prethodno.

Tijekom veljače zainteresirani će na dostavu ponuda biti pozvani i osmi put. Početna cijena zemljišta u Kaštel Štafiliću, namijenjenog poljoprivrednoj djelatnosti, bit će oko 56 kuna po kvadratu.

Stečajni upravitelj Vedran Šeparović nije želio kalkulirati hoće li se u drugom krugu pojaviti kupac za neku od nekretnina, ipak, s obzirom na vrijednost imovine očekuje, kako nam je rekao, da će se u konačnici iz prodaje imovine uspjeti namiriti prvi viši isplatni red, to jest bruto tražbine radnika.

Utvrđene tražbine u prvom višem isplatnom redu iznose 73,6 milijuna kuna, a u drugom višem isplatnom redu 41,5 milijuna kuna, što je ukupno 115,1 milijun kuna.

Za imovinu “Kaštelanskih staklenika” koja ne bude prodana ni u drugom krugu, održat će se sljedeći, također na FINA-i, tijekom svibnja, kada će početna cijena za nekretnine iznositi četvrtinu njihove procijenjene vrijednosti.


Digitron

5 čestica zemlje u Kaštel Štafiliću prodaje se pojedinačno

22.912 kvadrata njihova je ukupna površina namijenjena poljoprivrednoj djelatnosti

3.989.000 kuna njihova je procijenjena vrijednost

50 posto procijenjene vrijednosti početna je cijena prodaje

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno