hren
 

POSLJEDICE POŽARA
Nakon velikog požara prošle nedjelje, u kojem je u potpunosti uništena menza i kuhinja pri školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću te prvog šoka djelatnika i učenika kada su vidjeli razmjere požara, svakodnevne aktivnosti u ovoj školi nastavile su se nekim ustaljenim tijekom.

Iako im je u neposrednoj blizini zgarište nekadašnje menze, učenici i profesori nastavili su dalje s nastavom, a posebnih promjena nema ni kod korisnika tamošnjeg učeničkog doma, osim mjesta na kojima im se spremaju obroci.
Već u ponedjeljak u pomoć je priskočio učenički dom u Splitu, odakle se u Štafilić dopremaju gotovi obroci za učenike smještene u kaštelanskom učeničkom domu, a kao dugoročno rješenje dogovara se suradnja s kuhinjom osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom.

Inače, prve neslužbene procjene govore da je u požaru pričinjena šteta teška više od dva milijuna kuna, no točne brojke znat će se nakon službenog vještačenja.
Nadležni u Županiji  Splitsko - dalmatinskoj i resornom MInistarstvu obrazovanja, odmah po požaru obećali su što brže pokretanje obnove objekta, a pomoć je ponuđena i iz Grada Kaštela, no kada i kako će sve biti realizirano još se ne vide naznake.

- Teško je govoriti o rokovima, dinamici, radovima jer radi se o velikom zahvatu. Najprije treba procijeniti stanje i štetu i od čega treba krenuti , ali sigurno se radi o jednom dužem periodu. No, trebamo biti optimistični, sve će se napraviti – komentirala je ravnateljica srednje škole Braća Radić Marija Kezele.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij