hren
 

Gledali ludu kokoš u izlogu kako se okreće oko svoje pečene osi. Zakonita se zablenula. Počela nešto mrmljat. Kad evo ti našeg junaka, molitelja. Škoro naš, odakle ti? On, da što se gleda, je l' neka ukazba hrvatskomu narodu njegovu. Oće li opičit jednu Krunicu, kad Zakonita vako gleda.

Zakonita počela bacat slinavku na usta, izbečila oči i bunca nešto o političarima koje narod izabere, a onda ih policija čuva od tog istog naroda i... i pala doli i počela: Milo mojeee, pečenooo - a Cvita izletila iz pečenjarnice, da šta tu slinite, tirate mi mušterije. O, to ste vi, doktore, oće li past koja Krunica? Sreća da vas nitko nije snimija nego bar dvi stotine ljudi, jer ste skromno bili doli u Međugorju na dan ukazanja, ono po vašu, samo ne populizam i reklamirat se. Koji ste vi vjernik u Croatia records, jeba te!

Vidi ove! Ajde, diži se, tiraš mi mušterije. Druže poglavniče, recite im, vi čujete bilo naroda, ka da ga nije ni bilo, a i bilo čuje vas, pa možda odu. Ala, nemoj mi tu bal't po tratoaru!

Čekaj, Cvita, rekoh, brišući slinu njezinom veštom - možda Zakonita ima i šape. Dođi, Zakonita! Na, na, daj šapu da vidimo imaš li... A Cvita, da nisu to šape nego šaap s dugim a.

A Jozo pandurija, da šta se tu osnovano sumnjivo slini i šaapi. Ooo, to ste vi, junače naš vrli, molitelju naš! Kako iđe? Šta ima?

A Škoro se zanio i zagledao u prekrasnu budućnost s njegovim narodom, ono, on na bijelom konju vrancu, a moj narod ga prati i pjevaju Milo mojeee... Jeba te, pa ko ne bi molija za to? Ko se ne bi iša slikat za to?

A Zakonita Jozu panduriju u bunilu zgrabila za nogavice i pale mu gaće; a Cviti ispale oči, da jeba te, šjor Jozo, pa i vi imate slinavku na pendreku triši kapavcu - i da će afanat, ali se uvatila za Jozin slinavi pendrek i stisla ga, a on pao na sve četiri šaape i urliče: Ma, nije mi ovo kapava slinavka nego loša higijena, jer mi ne radi bojler doma i...

Epidemijaaa! Koronapivooo! - izderao sam se, preskočio slinavu Zakonitu, pa Jozi po preponama, Cviti po donjem pazuhu; uletio u dućan, skinuo pečenu kokoš s ražnja i au... uf... huuu, šta je vrilo... ašti paša mašera, šva šam uštaaa išpekooo..uf, huuu, ali ukušno je, iako je vruše... Švita, Švita, šta pešeš ovako vruše, šeba še šaš...hu, hu...dobar bašak i krilše...

A Škoro nastavio s ukazbom i kako ide s krunicom prvi, a za njim svi u glas: Zdravo, Škoro, pinezi pun, gospodin Kovač s tobom, na času izbora naših zovi nas i Penavu i Šćira opusa...i ne uvedi nas u Blajburg, nego izbavi nas od Vase, ajme!

U predvečerje demokracije, a u zoru revolucije visoke kulture primitivizma doša doma, uletio u zahod jer mi naškodila vrila kokoš, i da ću izvršit povrać imovine, kad: Pa, Jozo, koji ti bip pereš u mome zahodu?! A on, da pere pendrek i fišeklije i - ŽUMANJC!!! - opičio sam ga po službenom organu. Mrš, nije ti ovo javna kuća ustanova republička! I di si prije doša, jeba te! A kad vas čovik triba, onda vas nema, a sad si zna doć prat nevolju.

I dok je Jozo ispuštao urlike Bika Koji Sjedi Na Podu Zahoda I Zavija U Bečkim Dječacima, došao neki visoki maskirani i da mmm mmm mmm.

Koji si ti, šta mumljaš? Šta si se umaškara? Ne dajemo milodare!

On spustio masku i da to sam ja, Kalamalko, samo pazim na kolonavilus. Je li ovdje Velimil? Šta ste tako slinavi oko usta?

To mi je zaraza. Vidiš da je epidemija. Ajd, nemoj se puno motat ovdje, da se i ti ne zaraziš, vidiš da smo mi svi poslinili.

On poskočio: Znao sam da je namještaljka, čim je Velimil reko da se kandidiram. Znao sam da će biti kao i prošli put kad sam sam sebe srušio i...

Ma znate, šjor Markane, da se stalno pitam, kako je moguće da ste samoga sebe srušili, onda se kandidirali opet za plemijela ili Oleškovića, nije bitno, kad ste mogli odma ostat plemijel ili Olešković, nije bitno.

To sam se i ja danima pitao i...jeste li rekli da je epidemija? Imamo kolonaviluuus! UDBA mi namjestila!

Ma koja kolona, šta ti je, koji Blajburg, ko o čemu, vi ust...vi o Blajburgu. Imamo jedino kolonoskopiju izabranom predsjedniku, gužva je. Upisuju se ka na CT, ko će mu prije uć. Vuhannn! - došlo mi za kihnut.

Malko stavio masku i otišao gole, skloz u tli Velimila.

Kad, eto našeg junaka molitelja. O, junače naš, lipo te je bilo vidit kad ti se ukazalo. A vidim ja da si se cili prominija, posvetija... Ka da Pavelić iz tebe govori.

On, da koji je ono visoki dužnosnik išo gore kod Velimira Bate.

To Marko Kara. Prepo se nekih kolona i to.

A Miro, da kakve kolone, kad on i njegov narod dođu na vlast, neće biti kolona, samo pojedinačno i to... Pa, zar su već ovi crveni počeli voditi kolone. Dobro sam je govorio.

I dovukla se Zakonita, slini i puše, da ajme šta je baca, i da šta ti je to masno oko usta?

Ma, ništa, malo i mene uvatila slina i to, nema veze s ukradenom vrilom kokoši koja se ispekla pa utekla da ne dobije melanom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij