hren
 

DJEČJI KRNJEVAL U KAMBELOVCU
- Pozdravljamo sve velike i male, dobro nam došli na naš Dječji krnjeval. Fala našim dragim tetama ča su svoju slobodnu nedilju poklonile nama, svojoj dici. Danas naša mašta može svašta i zato se svi zajedno veselimo  – čulo se ove nedjelje poslijepodne na brcu u Kambelovcu, gdje su pristigli sudionici 23. Dječjeg krnjevala.

A povorku s više stotina mališana, koja je krenula od Baletne škole te stigla u centar Kambelovca, predvodila je zastava krnjevala,  prvi meštar u povijesti Dječjeg krnjevala Marino Kapov te konj i kočija koju je vozio njegov mlađi brat Ivano, za ovu prigodu, u paru s Dobrilom, u ulozi Miljenka.
Potom su uslijedile Kaštelanske mažoretkinje, Solinske mažoretkinje, plesni klub Spin s točkom „Japan“, solinski Bubamarci i njihovo „Snježno kraljevstvo“ te djeca iz dječjeg doma „Miljenko i Dobrila“ s „Ministricom školstva“.

Djeca iz vrtića Čarobni pianino na sjeveru Gomilice, za ovu priliku pokazali su točku „Legoland – jednaki, a različiti“, dok su djeca iz kazališta Škatula predstavila kako je to kada „Dječja mašta može svašta“. Iz škole Bijaći pristigla je točka „Bik Jerry traži kravicu Marry“, a članovi udruge Sveti Jeronim pokazali su što znači „Puka san ki kokica“.
Mališani iz vrtića Mendula prošla su put povorke kao „Stabla i šuma“, njihovi vršnajci iz vrtića Maslačak u Primorskom docu kao „Prometni znakovi“, a oni iz vrtića „Sunce moje malo kao „ Mi smo mali ronioci“.

Vrtić Višnjica u Kambelovac je doveo „Male vrtlare“, vrtiž Žižula „Izvrnuto – obrnuto“, a vrtić Čarobni pianino iz južnog dijela Gomilice „ Puževe“.
Čarobni pianino iz Lukšića predstavio se kao „Noć“, a vrtić Tratinčica kao „Sardine“. Djeca iz vrtića Maginja ovom su prilikom bili „Mali znanstvenici“, a djeca iz vrtića Trešnjica „Eko ronioci“, koji su pokupili svo smeće s morskog dna.

Nakon veselih i razigranih mališana, na kraju povorke stigao je i krnjo. Kako su svim okupljenima kazale teta Lile i teta Zvizi, koje su vodile program, ovogodišnji krnje nosi ime Plastični.
A Plastični , prema osudi, „ Ima prijatelje loše, uništavaju sve i time se ponose. Imaju oni tisuću nogu i svugdi doći mogu. U kući, vrtiću, školi, kad smo zdravi i kad nas bol. U prirodi, na selu, u gradu i na cesti, svugdi ih možemo sresti. Morske dubine oni jako vole, tamo muče ribe dok ne obole. A kad im dosadi more, na plažu oni izađu pa dica svašta nađu. Plastični i njegova ekipa stalno nas prate, zato ih triba zapalit brate. Neka gori ka zadnje smeće, jer nitko za njim žaliti neće“.

I kako je presuda kazala da se krnjo zapali, tako je i bilo. A slavlje što je krnjo platio u vatri i dimu, djeca su proslavila uz pjesmu i ples za koje su bile zadužene mažoretkinje, plesačice iz Spina, Bubamarci te dječji zbor Srdelice.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij