hren

ŠETNJA OD PROŠLOSTI DO SADAŠNJOSTI
U sklopu ovogodišnje Noći muzeja, u petak, 31. siječnja, u prostorima Muzeja grada Kaštela, u kaštel Lukšiću i Kaštel Sućurcu, održat će se bogat program, koji organizira Muzej u suradnji s Gradskom knjižnicom Kaštela i pojedinim udrugama.

Događanja će započeti u 18 sati, kada će  dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću biti otvorena izložba i kreativna radionica „Muzej u knjižnici i knjižnica u muzeju“, a u prostoru tamošnje Gradske knjižnice zainteresirani će imati prigodu sudjelovati u „Trlji – igri naših starih“. Bit će upriličena i video prezentacija izložbe „Skriveno – izloženo, rujan – listopad 2018“.
U 18.30 sati KUD-a Karol Wojtyla izvest će igrokaz „Velik kao dijete“, a u 20 sati na rasporedu je otvaranje izložbe „Slikarski atelje leonarda da Vincija“ te nakon toga prezentacija „Slikarska tehnika Leonarda da Vincija“ i otvaranje izložbe „ 50 godina labinskih ateliera 1968 – 2018“.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu u 18.45 sati kaštelansko dječje kazalište Škatula izvest će igrokaz „Zapelo je vrime, ma dica gredu“, a u 19.45 sati članovi SAU Putalj predstavit će se igrokazima „Baka uči kaštelansku povijest“ i „Roko i baba u muzeju“ te plesnim programom.
U 21 sat u Nadbiskupskom kaštelu bit će otvorena izložba „Dvije prapovijesne riznice Portugala – arheološka nalazišta Coa i Lagar“, Arheološkog muzeja u Zagrebu.

- Ulaz na sva događanja u Noći muzeja je slobodan, a svi zainteresirani mogu razgledati stalni postav u oba muzejska prostora. Različite muzejske publikacije ove će se večeri prodavati po promotivnim cijenama, a po promotivnoj cijeni zainteresirani će moći postati novi članovi Gradske knjižnice Kaštela – naglasili su organizatori.

Noć muzeja, koja će se održati u nizu muzejskih institucija diljem Hrvatske, ove godine za temu ima velike obljetnice hrvatskih muzeja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij