hren
 

ZA PROJEKT BAŠTINA U PJATU
Srednja škola Braća Radić iz Kaštela jedan je od dobitnika nacionalne godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske,   koja se dodjeljuje tijekom velike ocjenjivačke akcije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a svim dobitnicima nagradu je, na svečanoj manifestaciji u zagrebačkom hotelu Academia, uručio ministar turizma Gari Capelli.

Kaštelanska škola škola Braća Radić dobila je brončanu povelju u kategoriji Ruralno-turistički projekti za projekt „Baština u pjatu“, a za ovu prestižnu nagradu predložila ju je Turistička zajednica grada Kaštela i njena direktorica Nada Maršić na temelju čvrste suradnje u raznim projektima očuvanja kulturne baštine Kaštela te povezivanja  iste s turističkim projektima.
Rad u brojnim projektima tako je ovu školu doveo rame uz rame s renomiranim obiteljskim agroturističkim gospodarstvima , vlasnicima restorana, proizvođačima tradicionalnih jela, a bila je  jedina ustanova iz obrazovnog sustava.

Nagrada Suncokret ruralnog turizma, kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju projekti i proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva izvornost i stvaraju novi proizvodi, dodjeljuje se u sedam kategorija i to Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake.

- Ova nagrada pokazatelj je da se u kaštelanskoj školi u obrazovnim programima poljoprivrede, prehrane i veterine  naglasak stavlja na povezanost obrazovnih programa sa stvarnim svijetom, svijetom rada i poduzetništva te na važnu ulogu poljoprivredne i prehrambeno-prerađivačke djelatnosti u kontekstu turističke orijentacije Spitsko-dalmatinske županije – utvrđeno je ovom prigodom.

Na manifestaciji u Zagrebu, šampionom sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. godinu proglašen je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna

Foto: SŠ B. Radić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij