hren
 

IZDAVANJE RAČUNA I FISKALIZACIJA "POD POVEĆALOM"
Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava na svojim je internetskim stranicama najavila kako od sutra, točnije u razdoblju od 30. siječnja do 5. veljače, nastavlja s provođenjem mjera nadzora fiskalizacije na području cijele Republike Hrvatske.

Kako obavještavaju porezne obveznike, s obzirom da je kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da znatan broj njih još uvijek čini najteže porezne prekršaje ne izdavanjem ili ne fiskaziriranjem računa, nastavljaju obavljati svoje uobičajene mjere kontrole.

U suradnji s Carinskom upravom, poreznici će tako idućih dana nadzore fiskalizacije obavljati očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima  kojima će biti obuhvaćeni svi porezni obveznici.

Tijekom nadzora "pod povećalom" inspektora ovaj put naći će se posebice oni koji obavljaju djelatnosti pripreme i usluživanja pića, zatim sportske te zabavne i rekreacijske djelatnosti kao i iznajmljivanja i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Ovim putem Porezna uprava ujedno sve građane podsjeća da je u tijeku četvrto kolo nagradne igre "Bez računa se ne računa", koje traje do 20. ožujka ove godine, pa ih pozivaju  da se na taj način aktivno uključe u borbu protiv utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. 

Kampanja i nagradna igra "Bez računa se ne računa" ponovno je pokrenuta  1. srpnja prošle godine, a iz Ministarstva financija podsjećaju  građane da za svaki kupljeni proizvod i obavljenu im uslugu zatraže račun, kao i da ispravnost izdanih računa mogu provjeriti na poveznici: www.provjeri-racun.hr.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij