VANDALSKI POHOD NA KONTEJNERE
Vandalski pohod na spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, započet prve noći proteklog vikenda, o čemu smo već pisali, nastavljen je i dalje pa je u noći sa nedjelje na ponedjeljak te s ponedjeljka na utorak, uništeno još nekoliko spremnika.

Tako je na području grada Kaštela tijekom tri noći zapaljeno i potpuno uništeno više od 14 plastičnih kontejnera za otpad, a nastradalo je i nekoliko metalnih kontejnera za mješoviti otpad. Kontejneri su zapaljeni u Kaštel Štafiliću, Kaštel Novom, Kaštel Starom, Kaštel Kambelovcu i Kaštel Gomilici, kako uz obalu, tako i uz Cestu dr. Franje Tuđmana i uz magistralu.
Tom prigodom uništen je i jedan aparat za parking karte pa se sveukupna šteta procijenjuje na više od 70 tisuća kuna.

- Sva uništavanja spremnika prijavili smo policiji te policijski službenici rade na utvrđivanju počinitelja. Zbog učestalog paljenja spremnika donijeli smo odluku da sve plastične spremnike za sada maknemo s javnih površina, a kada, gdje i kako ćemo ih vratiti, naknadno ćemo donijeti odluku – kazao nam je direktor tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić.

I dok se nadležni i dio građana brinu o propisnom odlaganju otpada, u što spada i odvojeno prikupljanje otpada, netko, iz nepoznatih razloga, sva nastojanja uporno vraća velikim koracima unatrag.
U borbi protiv vandala Grad uskoro kreće i s video nadzorom javnih površina, a kako nam je kazao gradonačelnik Denis Ivanović, u izradi je elaborat o postavljanju kamera te će se iste nabaviti i postaviti uskoro


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij