hren

DJEČAK FILIP, KOJI IH JE PRONAŠAO NA ŽALU, RADO BI SE JAVIO VRŠNJAKINJAMA ALI NE ZNA KAKO DOĆI DO NJIH
Dragi gusari, ova poruka vam želi puno sreće u plovidbi! Taman sam riješila domaći o priči za treći razred osnovne škole iz hrvatskog i sretan put na Jadranskom moru – napisala je mala Matea iz Kaštel Novog u svojoj poruci, koju je njena „teta čuvalica“ Danijela, zajedno s porukom Mateine sestre Mie i svojim popratnim pismom, prije točno petnaest dana uredno spakirala u bocu i ubacila je u more.

Danima je, nošena morskim strujama, vjetrom i valovima plovila „najljepšim morem na svitu“, da bi je jutros, na svoju veliku radost i iznenađenje, na predjelu Lučica u blizini poznate Češke vile na otoku Visu, pronašao  mali „gusar„ Filip Božić.

Osmogodišnji  Filip, kako nam je sramežljivo ispričao u telefonskom razgovoru, tijekom svoje uobičajene igre na plaži, na žalu je ugledao bocu, koja mu je odmah privukla pažnju, tim više što je bila tako dobro začepljena da je nikako nije uspijevao otvoriti.

-Zanimalo me što je unutra, ali je nikako nisam mogao otvoriti, pa sam je razbio o kamen na plaži da vidim što se nalazi u njoj. Jako sam se iznenadio kad sam unutra ugledao poruke, koje sam odnio doma pokazati mami kad sam završio s igrom - kazao nam je zamuckujući ovaj drugašić.

U priču se uključila i mama Ivana Nikolić Božić, pojašnjavajući da je iz sina izvlačila kako je došao do poruka, zbog straha da će ga vikati što je razbio bocu jer bi se mogao porezati na staklo, koje su potom zajedno otišli i pokuputi sa žala.

S obzirom na to da Danijela u svom pismu, nažalost, nije navela nikakav drugi  detalj osim da je poruka poslana iz Kaštel Novog, mama Ivana odlučila je kontaktirati Portal grada Kaštela kako bi njoj i vršnjakinjama njenog sina dala do znanja da je njihova boca s dobrim željama stigla na cilj. I to u prave ruke!

Zna koliko bi se njen Filip radovao da je na mjestu malih Kaštelanki, a kako im to nije mogla sama javiti jer nisu navele nikakav kontakt, odlučila im je obznaniti pronalazak na ovaj način, kaže mama Ivana.

Filip bi se volio i sam javiti Matei i Miji i odgovoriti im pismom, no ne zna kako doći do njih, pa ukoliko začetnice ove lijepe priče ili oni koji ih prepoznaju, pročitaju ovaj tekst, mogu se obratiti našoj redakciji mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem naše Facebook stranice i rado ćemo ih spojiti. A i sami bi željeli čuli drugu stranu priče i kako su naše junakinje uopće došle na ideju za slanje poruka u boci, premda možemo naslutiti prema onom što još stoji u pismu, a glasi  „mi zaronimo ruke u more i pozdravimo cijeli svijet“.

A sa željom da svi budemo bolji jedni prema drugima te da onaj koji pronađe poruke  bude zdrav, sretan i pun Božje ljubavi, Danijela je djevojčicama koje čuva, ali i svima nama, dala najbolji primjer kako to i postati...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij