Besplatno predavanje psihologinje Dalme Luketin na temu "Zaštićivanje i samostalnost djece (i što odgovornost ima s tim)" održat će se u četvrtak, 23.01. s početkom u 19 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu

Klub mladih Split i Izdavačka kuća Harfa (Knjige koje vole djecu) u sklopu “HARFINOG PSIHO KLUBA” nastavljaju ciklus besplatnih predavanja o osobnom razvoju i roditeljstvu, a prvo predavanje u 2020.oj godini održat će psihologinja Dalma Luketin na temu „Zaštićivanje i samostalnost djece (i što odgovornost ima s tim)“.

U vrtiću uočavamo sve više djece koja ne slušaju niti čuju ono što im odgajatelji govore. Svjedočimo epidemiji popustljivog odgoja. Sve je više roditelja koji djeci rijetko postavljaju granice, ne dozvoljavaju im da osjete frustraciju i ne razvijaju kod njih osnovne vrijednosti kao što su empatija, trud, dužnost, odgovornost. Nisu djeca tako mala, a niti tako bespomoćna kako ponekad mislimo.

"Želim potaknuti roditelje koji se pitaju što bi mogli u odgajanju svoje djece raditi bolje da pronađu neke nove ideje ili dobiju podršku u onom što rade dobro", objašnjava predavačica, psihologinja Dalma Luketin.

Ako roditelji sebi postavljaju ovakva pitanja, ovo predavanje nudi odgovore na njih.

Tko vodi igru: dijete ili roditelj?
Razlikuju li se danas ciljevi u odgoju od nekadašnjih?
Što su lako odgojiva i teško odgojiva djeca?
Što roditelj treba pružiti djetetu (i što ne treba)?
Kako zaista prihvatiti dijete ?
Treba li poštovati dijete?
Koje su to osnovne psihološke potrebe djeteta?
Kako komunicirati s djetetom?
Kako slušati dijete i kako govoriti da bi nas dijete slušalo?
Koje su poteškoće u komunikaciji?
Kako uspostavljati granice?
Za što je odgovoran roditelj, a za što dijete?

Dalma Luketin radi za dječji vrtić Kaštela od 1996. godine. Osim diplome Sveučilišta u Zagrebu, stekla je i certifikat međunarodne trenerice NLP-a i trenerice hipnoze i hipnoterapije na Međunarodnom institutu za humanističku neurolingvističku psihologiju i hipnozu u Lancasteru

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a namijenjeno je roditeljima, studentima, učenicima, profesorima, psiholozima, pedagozima, odgojiteljima, prosvjetnim djelatnicima/icama i svima koji će nešto od navedenog postati.

Ulaz je besplatan, ali prijava je obvezna na:
https://docs.google.com/forms/d/1sQeXi4Ij7ORRI4aEXlgZRXhKcYwV11yiuiH4JVkVsio/edi


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij