hren
 

Taman se maškaravao u Zakonitu, a ona u zahodsku školjku, kad netko kuca na vratima. O, Velimire, ali nisi u maškarama. On, da ha, ha, ha, nisam to ja,  Velimir Bata, nego sam to ja Miro dragovoljac, samo sam se umaškara, he, he, ha, pa me ne poznajete, gospođo Zakonita i...oasssti, šta su vam natekle mudante. Je Ii to nakon Istanbulske? Pa, je li to, jadna, i muške mudante morate nosit? A što su nas upropastili ovi komunjare, pa još onaj Marakeš...

A mudante nosim uvik, samo sam se umaškara u Zakonitu, ali to sam ja, vidi, nu!

On, da nnnti okot, niste se trebali skidat, virujem vam na rič. Ufff, moram čas u zahod. I zaletio se na školjku, a Zakonita, da nemoj ti meni tu gaće skalavat, diži se s mene, i opičila ga vodokotlićem, koji je bio umaškarani rodijak Stipe.

Kad došao, ni više ni manje, nego drug Tito. Ja stao mirno. Velimir Miro se drži za glavu, diže gaće - i mirno. Druže Stari, eno je naš Zoki pobijedio, svake godine nosim cveće u Kuću cveća i...i otkud vi, druže naš, ljubičice cijela, mislim... iako ste se nekako smanjili i...

A drug Tito, da druže Škoro, što ši še ušro, ha, ha, ha, to šam ja, Velimir Bata, he, he, šamo šam še umaškarao u Tita. Šad šemo rušiti Plenkoviša, šve je mobiližišano, Štir, Kovaš, Pjenava, a i oni pušti kolumništi, bivši komuništi i štarešine, ima da padne ko prozor mora pašti, he, he, haendehaaa...

Onda smo počekali sina Blesija da se umaškara u druga Zokija, pa smo svi izašli vanka, u povorku. Svi se kupili oko Blesija i da druže Zoki, samo se vi nagnite, lako ćemo vam mi uć. Ajmooo, počinje Tur d' Zoki! Nemojte da vam obrazine zapinju, polakše malo. Saucha, vidi ga! Pusti HNS-ovce. A Saucha skinuo obrazine, i da nisam to ja nego umaškarani potpis. A prehlađeni Blesi, da nisan ja on, ššmrrrk, nego ja, pustite me, eno vam tamo drug Tito, pa se njega uvatite, šmrrk, slin, hrrr, puuu!

Tito?! Eno ga! Tito, partija! Tito, hadeze! Tito, esdepe! - vikali i navalili na Tita. Jedni klekli i da znali smo da će se dogodit čudo, nisu za ništa ove klimatske promjene u društvu i politici, nije za ništa Australija bila crvena. A drugi su pokušali nešto vikat kontra, ali ih je Beljak, umaškaran u Beljaka udbaša, počeo hapsit, pa i hitit. Nekima je već napisa uputnicu za Goli otok, dok je drug Velimir Tito također postao prehlađen i uvatilo ga šmrkanje.

I dok smo išli u koloni, u četveroredu s prvim bijelim poljem, pridružio nam se Ivo Josipović i zarevao: Lijepa li siiiii!

Šjor Ivo, je li vama dobro?! On, da he, he, to sam ja, Marko eMPiTi, niste me poznali.

Iz suprotnoga smjera su dolazili Gestapovci s pendrecima, a Velimir Bata Tito ih je pitao: He, he, he, a koji šte vi, drugovi momši? Ješmo li mi vaš ono na Šutješci šredili, he, he, he.

Oni počeli govorit njemački s nacističkim naglaskom: Das ist malter! - i udri po Velimiru, a koji je Tito, zapravo je Velimir. Počeo vikat: pa ja sam vaš, ih bin oberštumbanfirer, hajl sve. Nisan znao da ste pravi nacisti, mislio sam, kako su maškare, je li... Jes' to i ti Hasso? Nemoj po glavi, druže plavi!

Sreća da je došao osobno Adolf, pa ih je primirio. Velimir Bata je salutirao Adolfu i rekao: Danke dojčland uber taksi alles. Sad ćemo i mi na vlast, evo Miro okuplja ekipu. A Adolf skinuo masku, a ispod nje Bero. Stao pred Tita, koji je Velimir Bata: Za vas sve, druže Stari. Evo nam je i rejting porastao. Zamolit ću Zokija da vas pozove na inauguraciju.

Velimir Tito je rekao: Bravo, to će mi biti drugi put u pet godina. Još Mamića i Bandića, i cila ekipa je tamo.

Beri Adolfu ništa nije bilo jasno, kao i obično.

Bilo je tu preobučenih ustaša u patizanen, nevjernika u vjernike, licemjera u poštene, stoke i gadova i hijena, puuu, u nestoku i negadove, vjerodostojnih u one druge...

Doletio i neki zatvorenik, da on je Bandić.

Koji Bandić, je li Juričan Bandić ili Bandić Bandić ili Bandić Mamić ili...? Pa, vidi koliko je Bandića okolo, jeba te. Koja Bandićija od zemlje.

Ljudiii, pa jeste li lipo mogli opet izabrat Koli i sve bi išlo po starome, a ne ovako. Pa...pa vratit će tvornice radnicima!

Nećeee! Nema više tvornicaaa! Samo uprave i samouprave. Nema više radaaa! Nitko nam više ne može uništit ovu našu umaškaranu pustinjuuu. Imamo slobodu kretanja prema Irskoj i Njemačkoj, a tko je zaslužan i izvrstan, čeka ga uhljebništvo, teško i sumorno uhljebništvo - duša jest prodana, al je mirna.

Ali, komunjare će nas gonit i na radne akcije, a možda ukinu i robovlasnički rad u turizmu, pa od čega ćemo preživljavat?!

Sloboda robovlasništvuuu, smrt turizmuuu...ili kako već ide.

Kolona se približila kraju, zapalili su crnoga labuda i onda smo se razišli svatko na svoju stranku. 

A doista, možda je ovo sve ipak bila samo maska, možda će spast opća državna maska i ugledat ćemo Švicarsku koja se umaškarala u nas. Teta Koli, vratiii seeee! Daj nam naših 8 iljadaaa!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij