hren

OBILJEŽEN DAN MIMOZA
Galerija prodajnog centra Kaštela u Kaštel Sućurcu ove je subote bila u znaku mimoza i ruža, a povod je bio 13. hrvatski Dan mimoza, koji je i ove godine obilježen u organizaciji Kluba žena liječenih na dojci Kaštela i njihove predsjednice Bore Duvnjak.

Dan mimoza, u većini gradova obilježit će se nekoliko dana kasnije, u sklopu 14. Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice, koji se provodi  od 20. do 26. siječnja, no bez obzira na datume i ovom prigodom ukazalo se na potrebu podizanja svijesti javnosti o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv Humanog papiloma virusa (HPV-a) te veće brige za vlastito zdravlje.

Dani prevencije raka vrata maternice povezuju se s  mimozama jer ovaj cvijet u mnogim kulturama simbolizira ženu, emancipaciju i osjećajnost, ali ima i posebnu snagu te otpornost cvjetajući u najhladnijem godišnjem dobu.

Članice Kluba žena liječenih na dojci i ovog su puta svojim sugrađankama, ali i sugrađanima, dijelili prigodne brošure te ih ukratko informirali o mogućnostima u borbi protiv raka vrata maternice, u čemu su im se pridružile i pojedine javne osobe te članice udruge Katarina Zrinski te Foruma žena.

Foto: Ante Kojundžić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij