hren
 

VIŠE I IZNAJMLJIVAČA
Kraj jedne i početak druge kalendarske godine vrijeme su kada su zbrajaju rezultati, uspjesi i neuspjesi  pa tako i na turističkom planu, odnosnu broju ostvarenih dolazaka i noćenja tijekom godine, a kaštelanski turistički djelatnici mogu i ovog puta biti zadovoljni jer se na području Kaštela i dalje bilježi rast broja gostiju.

Tako je tijekom svih 12 mjeseci u Kaštelima registrirano 116.122 dolaska turista, što je za 14 posto više nego u godini ranije te 638.590 noćenja što je porast od devet posto u odnosu na 2018. godinu.
Tijekom cijele godine gosti koji su ostvarili najveći broj noćenja u Kaštela su stigli iz Poljske, a oni su činili 16 posto ukupnog broja noćenja. Iza njih su Nijemci sa 15 posto te Česi  i domaći gosti koji su činili sedam posto od ukupnog broja, Britanci i Francuzi sa šest posto  te ostali gosti.

Inače, u samom mjesecu prosincu u Kaštelima je zabilježeno 1.056 dolazaka, što je za čak 67 posto više nego lani u istom mjesecu. Navedeni gosti ostvarili su 3.526 noćenja, što je porast u odnosu na zadnji mjesec 2018. godine od 11 posto.  Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti sa 33 posto udjela, gosti  iz BIH sa 16 posto, iz Koreje sa 11 posto, iz SAD-a i Indije sa sedam posto te ostali gosti u manjem postotnom udjelu.

- Zanimljivost koja se ponavlja svake godine je u tome da je struktura gostiju izvan sezone potpuno drugačija nego u sezoni i daje puno mogućnosti za napredak, posebno sa tržišta SAD, Koreje, Indije , Kine i drugih udaljenih rastućih tržišta. Isto tako treba napomenuti da je rast broja gostiju s područja Velike Britanije i Francuske, u odnosu na 2018. godinu za približno 30 posto.
U komercijalnom smještaju imamo oko 10 tisuća kreveta, a od toga je u domaćinstvima  približno 9,100 ležajeva. Prema e- visitoru , u domaćinstvima je registrirano 1.813 objekta, odnosno 1.648 obveznika iznajmljivača.
imamo za 1.200 kreveta više nego 2018. godine u ovom razdoblju, no brojevi variraju jer pojedini iznajmljivači izvan sezone otkazuju rješenja, a u sezoni ponovno aktiviraju – izvijestili su nas iz Turističke zajednice Kaštela.

U segmentu nautičkog turizma, od prvog do posljednjeg dana 2019. Godine u Kaštelima je ostvareno oko 41 tisuća dolazaka te oko 270 tisuća noćenja nautičara .


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij