hren

U petak u ponoć počela je dvodnevna izborna šutnja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji će biti u nedjelju, 5. siječnja, a završit će u 19 sati na dan izbora.

Zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela u vremenu od 4. siječnja 2020. od 00,00 sati do 5. siječnja 2020. do 19,00 sati, kada traje izborna šutnja za ponovljeni izbor za predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati 5. siječnja 2020., priopćili su iz DIP-a.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske poziva kandidate za predsjednika Republike Hrvatske u ponovljenom izboru, predlagatelje kandidata te druge fizičke i pravne osobe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od:

- iznošenja i obrazlaganja izbornih programa kandidata,

- objavljivanja promidžbenih poruka i fotografija u medijima

- postavljanja novih promidžbenih plakata ili letaka,

- pozivanja na glasovanje za pojedine kandidate,

- upućivanja telefonskih poziva, SMS poruka ili elektroničke pošte biračima,

- postavljanja novih promidžbenih sadržaja poput statusa, video clipova, slika ili komentara na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter i ostale, a koji se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti ili na privatnim profilima povezanih privatnih korisnika društvenih mreža,

- kao i bilo kojih drugih aktivnosti koje bi predstavljale izbornu promidžbu.

Izvor : N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij