hren

Čak 79 studenata i 44 učenika danas su u Gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu potpisali ugovore o stipendiranju s Gradom Kaštela, koji je i ove godine proveo natječaj za stipendiranje uspješnih studenata i učenika te onih koji uz uspjeh ostvaruju pravo i na stipendije prema socijalnom statusu.

Od ukupnog broja stipendija za studente koje iznose 800 kuna mjesečno tijekom akademske godine,  jedna stipendija dodijeljena je prema socijalnom statusu, a sve ostale prema uspjehu, jer studenti ove godine nisu bili posebno zainteresirani za stipendije na osnovu socijalnog statusa. Od učeničkih stipendija koje iznose 400 kuna mjesečno, njih 22 su prema uspjehu, a isto toliko prema socijalnom statusu i uspjehu zajedno.
Stipendije nadarenim učenicima i studentima redovna su mjera koju grad Kaštela provodi duži niz godina.

- Ovo su stvarno vrijedni učenici i studenti za koje se nadam da će uspješno nastaviti i dalje, a Grad će ih sa zadovoljstvom pratiti, kako putem stipendija tako i drugih mjera kao što su novčane nagrade studentima i učenicima, koji su iznimno uspješni u pojedinim područjima djelovanja. Isto tako, prema odluci Gradskog vijeća Grad će pomagati i studente u Erasmus projektima, odnosno studentima u razmjeni, a jedan od ciljeva je da uspješne mlade ljude zadržimo u našem gradu – kazala je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Studenti i učenici potvrdili su nam kako su ove stipendije i pomoć i potpora, ali i poticaj za daljnje uspjehe, a to su nam potvrdili i pojedini roditelji koji su ovog dana ugovore potpisali umjesto svoje maloljetne djece.
Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, bit će isplaćene krajem siječnja, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine, do 30. lipnja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij