hren
 

Obavještavaju se potrošači s područja obuhvata izvora rijeke Jadro, da je velika količina kiše koja je ovih dana neprestano padala, uzrokovala zamućenje vode na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.

Rezultati ispitivanja vode za danas, 23.12.2019. u pojedinim dijelovima vodoopskrbne mreže pokazuju da je parametar zamućenja neznatno povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Prve analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno - kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju, te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno desuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

Obzirom na prestanak padalina i konstantno opadanje intenziteta zamućenosti na samom izvorištu nadamo se skoroj potpunoj normalizaciji, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij