hren
 

RADOSNO IŠČEKIVANJE BOŽIĆA
Na velikom adventskom vijencu u novskom Đardinu, oko kojeg se jučer unatoč lošem vremenu i kiši okupio velik brojnih vjernika, upaljena i posljednja svijeća, koja se pali zadnje nedjelje uoči Božića, a koja se naziva još i anđeoskom svijećom i simbolizira mir.

Četvrtu  svijeću na vijencu, kojeg su i ove godine izradili učenici i profesori srednje škole Braća Radić, upalili su Katarina  i Krešimir, članovi obitelji  Vlahović, koja je  svojom nesebičnošću i humanošću prožetu vjerom, posvojila petero djece i pružila sigurnost doma, bezuvjetnu ljubav  i zajedništvo koje može pružiti samo obitelj. Betlehemsko svijetlo kojim je zapaljena, u svoje je domove ove su večeri odnijeli i mnogi vjernici koji su se okupili u molitvi koju ju je predvodio župnik Kaštel Novog don Darijo Čorić.

Predvodeći službu riječi don Dario je kazao kako nam Bog daje milost, kako ove kiše, tako i da možemo upaliti četvrtu adventsku svijeću i to sa plamena koje je doneseno od betlehemskog svjetla.

-Ovo svjetlo došlo je prije više od dvije tisuće godina da rasvijetli i rasprši tmine naših života i naših očajavanja, naših grijeha. Drago mi je da ovu svijeću  pali obitelj Vlahović, koja je udomila pet djevojčica, sestara koje svojom brižnom ljubavlju žele unijeti svjetlo u te nove živote. Neka ovo svjetlo svijetli ispred naših očiju, a u našim srcima svjetlost betlehemskog djeteta - naglasio je novski župnik.

U  kratkom prigodnom programu, kojeg su omeli loši vremenski uvjeti,  sudjelovali su članovi zbora župe Svetog Jeronima iz Kaštel Gomilice, VIS Anđeli, klapa Sveti Jeronim te KUD Ante Zaninović.

Za kraj napomenimo i kako će sutra u popodnevnim satima, točnije prije svete mise u 18 sati, novska župna crkva biti će otvorena za sve one koji žele betlehemsko svjetlo ponijeti u svoje domove.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij