hren
 

ŠEST MJESECI RADA JE ZA NJIMA
U ovo predblagdansko vrijeme, brojne udruge, ustanove, pojedinci i tvrtke organiziraju različita druženja kako bi se oprostili od stare godine i podijelili trenutke zajedništva s prijateljima i suradnicima. U novinarskom poslu taj dio druženja prijatelja i suradnika ne ometamo novinarskom znatiželjom i pisanjima, no ipak ovog utorka odlučili smo zaviriti u prostor mjesnog odbora u Kaštel Sućurcu i provjeriti što radi jedan dio naših sugrađana.

Jer tamo je svoje blagdansko druženje organizirala jedna od najmlađih kaštelanskih udruga, ali čiji su članovi u prosjeku stari i sedam desetljeća.
Riječ je o Udruzi umirovljenika i starijih osoba Kaštel Sućurac, koja je osnovana krajem ožujka ove godine, a koja je u manje od šest mjeseci svog postojanja provela već cijeli niz aktivnosti.
Odradili su nekoliko izleta i grupnih putovanja, sudjelovali u akcijama u Kaštelima, organizirali edukacije i radionice...

Udruga nakon ovih prvih šest mjeseci broji 120 članova, a zainteresiranost za članstvom je svakim danom sve veća. Prvi čovjek udruge je Ivan Ivčević, kojem u radu pomažu članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i drugi.

- Na području Kaštela pa tako i Kaštel Sućurca veliki je broj umirovljenika i starijih osoba koji se do sada nisu uključili u rad nekih drugih udruga koje okupljaju ovu populaciju. Zato smo odlučili osnovati novu udrugu, u kojoj je danas najveći broj starijih iz Sućurca, ali ima nas i iz drugih Kaštela. U udruzi su zastupljene i žene i muškarci, ljudi različitih zanimanja i interesa, ali svi djelujemo kao jedan – kazale su nam ovom priliko Đurđica Marković i Slavica Romanić, članice Izvršnog odbora Udruge.

Planova za budućnost je puno. Kako su nam kazali, u planu su nova druženja, izleti, edukacije, radionice, odlasci na liječenje, pomaganje potrebitim sugrađanima, ideja je i održavanje medicinskih vježbi za starije... Puno je toga na popisu, a da u svom djelovanju, uz međusobno druženje i dobro raspoloženje, uvijek misle i na druge, članovi ove udruge pokazali su i ovog dana, pripremivši poklone koje će odnijeti štićenicima dječjeg doma u Kaštel Lukšiću.

- Grad nam je na korištenje dao ovaj prostor mjesnog odbora i bili smo više nego zadovoljni, no kako nam se članstvo stalno povećava, već nam sad nije dovoljan – s osmijehom je kazala tajnica Alenka Rokov, ustvrdivši da svi članovi sudjeluju u svim aktivnostima pa su tako svi sudjelovali i u pripremi brojnih delicija koje su se ovog dana našle na blagdanskom  druženju.

Ugostili su raspoloženi umirovljenici ovog dana, uz novinarsku ekipu i dogradonačelnicu Jadranku Matok Bosanči, koja im je poželjela uspjeh u radu i puno zdravlja te energije za odraditi sve planirano, Nakon dobrih želja svi smo zapjevali u jedan glas, koji se orio cijelim središtem Kaštel Sućurca i pokazao da naši stariji sugrađani još uvijek imaju količinu energije na kojoj im mogu zavidjeti i oni puno mlađi.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij