hren
 

SVEČANOST U ŠKOLI BIJAĆI
Svečano je bilo ovog utorka u školi Bijaći u Kaštel Novom, gdje je glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor učenicima i njihovim mentorima, zaslužnima za ovogodišnje izdanje školskog lista „Kapljice“, uručio priznanje za najbolji osnovnoškolski list u Hrvatskoj po izboru Jutarnjeg lista i Hanza medije,

- Danas na vas trebaju biti ponosni i vaši nastavnici i vaši roditelji, a ponosan sam i ja što danas mogu uručiti ovo priznanje sposobnim mladim ljudima.  Neki od vas sutra će možda postati novinari, drugi nešto drugo, no važno je da vas ovo uči propitivati svijet oko sebe, da možete i trebate postavljati pitanja i ne uzimati stvari zdravo za gotovo. Mislim da je to najvažnija lekcija koju učite radeći najbolji školski list u Hrvatskoj – kazao je učenicima i njihovim nastavnicima Jadran Kapor, koji je priznanje uručio umjesto glavnog urednika Jutarnjeg lista  Gorana Ogurlića.

- Kolegama,  učenicima i  meni posebna je čast što nam je nagradu za „Kapljice“ uručio osobno Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije koja djeluje u sastavu Hanza Medie, kao i Jutarnji list čije je Povjerenstvo donijelo za nas značajnu odluku i u velikoj konkurenciji proglasilo naše „Kapljice“ pobjedničkim školskim listom za 2019. godinu.  Prilika je ovo da zahvalimo Slobodnoj Dalmaciji, ali i drugim  medijima, koji redovito prate zbivanja u školi Bijaći te nam tako pomažu u afirmaciji naših raznovrsnih aktivnosti, a posebno tradicionalnog brendiranog projekta ČAkavskih večeri – zahvalila je u ime nagrađenih, ravnateljica škole Jadranka Šošić.

List „Kapljice“ izlazi nešto manje od 40 godina, a rezultat je rada brojnih nastavnika i učenika, od prvog crno-bijelog broja i godinama istih naslovnica, preko procvata u tehničkoj kvaliteti početkom 90-ih, kada je ravnateljicom postala današnja prva žena škole Jadranka Šošić, do današnjeg izgleda i sadržaja zbog kojeg im je i stigla nagrada.

- Mali format, jako puno sadržaja, među kojim ima i veselog dječjeg sadržaja i ozbiljnog sadržaja, grafički vrlo dobro, u fotografijama vrlo dobro... novina je uvijek jedan opći dojam i sve ovo što sam nabrojio, u ovom trenutku  ovu novinu čini drugačijom i boljom od ostalih – kazao je s profesionalnog stajališta glavni urednik Slobodne Dalmacije.

Glavna urednica ovogodišnjeg nagrađenog broja "Kapljica" bila je osmašica Marita Dadić, danas srednjoškolka, dok je temu za naslovnicu nacrtala danas šestašica, Vinka Radunić. Tema broja bila je „Moderno doba – moderna zanimanja“

Kako se čulo ovog dana, školski list „Kapljice“ samo je dio onoga čime se učenici škole u Kaštel Novom mogu pohvaliti jer je iza njih bezbroj uspjeha i nagrada na različitim učeničkim smotrama, susretima i natjecanjima, kako u znanju, tako i u kulturnom izričaju i drugim kreativnim stvaralaštvima.
Mali dio svog stvaralaštva ovog su dana Jadranu Kaporu i nazočnim novinarima, scenskim nastupima pokazali Stipe Bartulović i Marijeta Benutić, drugaši koji  će jednog dana zasigurno zamijeniti svoje starije školske kolege i stvarati još bolje i ljepše „Kapljice“.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij