hren
 

Ho, ho, ho, ufff, šta vam je uzak dimnjak, ho, ho, ho, cili sam se izgreba i ogaravija. Vidi, polukrvav - polugarav, a nepečen, midijum rer. Ho, ho, hoooo, ja sam Djed Izbornjak i nosim daroveee. Skuuuplljamo stare daroveee, staree televezore kupimooo, akomolutare skupljamooo... Ho, ho, hooo... Ha, ha, haadezeeee... Spavaj, mali!

Bata skočio iz kreveta i da nije on mali.
A ne, ja sam, ho, ho, ho, he, he, heeee.
On, da šta je ovo, počeli su i kroz dimnjake izlazit. Jesi ti iz Vučjaka?
Koji crni Vučjak, ovo sam crn od gareža u dimnjaku, šta ne čistite crnilo. A drage su vam crne uniforme, je li, Velimire Bato!

A on, danosiš li i glasove? Pisali smo ti pismo i stavili ga u bičvu.
Koja bičva? Jeba te šta smrdi, ka da ste sad iz Blajburgera došli. Je li ovo pašteta? Pa šta radi na podu, je li je moga netko ugazit?
To mi i stavljamo ako netko dođe, pa...
Pa di ćeš s poda počastit goste?!
Ma, to mi stavimo da netko nepozvan ne uđe i...

Onda se začulo: Otvor', Velimire Bato, kapiju, što se to događa? Je l' to Tuđman došo s kutijama iz peronospore.
Ma kakav crni Tuđman, došo neki migrant kroz odžak i... Miro, jebo te tako suverena, nemoj opet pričat ćirilicom, ovaj nije naš s listićima.
Izvini, naviko čitat ženine poruke, pa mi ostane. Šta oće taj? Oteraj ga, sad će da mi dođe Stjepan, pa da igramo franje.
Ohohohoooo, igramo se Franje, je li?!
Pa, igramo, malo franje, špekule, da se opustimo između priprema, jer meni ne treba blesimetar kad imam Batu, ko onoj Plavki što busom gazi žene i decu. Je l' tako, Bato?
Tako je, doktore znanosti, ja napišem na papir, pa čitaš s papira.

Ooo, ho, ho, jeste li to vi, doktore znanosti, budući predsjedniče?! Nisam vas odmah poznao u ovome mraku. Zašto je ovdje sve tako opskurno, ništa se ne vidi? Čak i vi mi, doktore znanosti, parite malo opskurni, ho, ho, ho. Nosim darove, pa ako imate nešto, ho, ho, ho. Nego, oće vam trebat ove plastične boce? Ja bih to u vreću, ima potrebitih, pa... A ovo vino s likom poglavnika? Pa, ovo je ono od Kušćevića šta mu je dide Pavelić na slici. Di ste to nabavili? Nije vrag da vam se i on pridružija. Jeeeba te, cila kamarila je tu.
I to ću odnit. A znate li da se govori i da je voljeni Adolf imao židovske krvi, zato, budući predsjedniče, ne obazirite se na ono o srpskome zetu i to, vidite da to nitko ne obadaje, šta ste žešći Srbin, pridružuju vam se žešći ustaše. Evo, još bi uzeja ovu bombonijeru na ćirilici, ako smin i...
I onda netko pokucao. To je ona, rekao je Bata. Ušla Ruža, maskirana u Hasu i da it iz aj, evo ovaj šampanjac, pa spremite do tada.
Ho, ho, ho, šta će bit vesela Nova godina, gospođo Ruža. Pucat će šampanjci.
Ona, da koji je ovo, zar smo počeli ove primat u redove.
Ma to je neki redikul, uletio kroz dimnjak. Daj tu bocu.
Ne mućkaj! - rekla je Ruža - Samo mirno s tim, to nam je za krstit Galeba kad bude gotov.
Ho, ho, ho, dobro govorite, kad se šampanjac mućka, može odletit čep.
Odletit će Galeb, jeba te, kad ovo udre u njega. Ajd, moran ić, čeka me Glasnović doli, idemo napisat par Ubi Srbina!
Ho, ho, ho, moram i ja dalje, čekaju me darovi koje moram nosit.
Pa, čekaj, zar ti ne nosiš darove?
A o čemu govorim, di ti sidiš, na majn kampfu, ja nosim darove, a ne donosim. Ajd, vidimo se u Rajhstagu. I ne brinite, opet će odlučiti pokojni birači iz peronospore.

Uto upala Liepa Plavka, da hik, evo sam se malo pogubila, je li tu doktor znanosti, evo, donijela sam, hik, puške, ja znam držati u rukama, on će naučit po putu, idemo na granicu, ma, idemo preko svake granice, vrijeme je, nema mira dok je rat. Je li to šampanjac?
Ne, ne tooo! Nema doktora ovdje, otišao je malo doma, ajte vi, samo desno, pa skrenite, pa... Pa se začulo: Bummm! - To Plavka malo ispalila i izašla.
Doktor znanosti izašao iz ormara, da što se puca, je l' to počelo.
Ma, ništa, to Plavka malo pukla.
Ufff, još će me mobilizirati. Pa, nije ovo devesprva, ovo je sekularna država i...
Ho, ho, ho, kakve veze ima sekularna država s mobilizacijom?
Da kakve?! Ajd, pitaj Bozanića, pa ćeš vidit kako se mobiliziraju mase. Ajd, Bato, izbaci ovog migranta, ja idem molit. Za dom spremni, Mario, milosti puna...

I taman doma vadim darove na stol, kad doletio zapuhani Blesi, da pročitali su ga da zna čitat ćirilicu, kad je pročitao plakat od barba Pupovca, pa su mu rekli da čim dođe Škoro na vlast, ide normalno u Jasenovac.
Ma, koji Jasenovci, nikad nismo bili u većoj ljubavi sa Srbima. Cajke pune arene, pa naši tamo pune Sava centre i arene; pa vaterpolo, košarka, eno nekidan i karate u Zagrebu, mala iz Srbije osvojila prvo misto; a di su ljetovanja, šopinzi, trgovina... Ma, kakvi ustaše i četnici. Ajd, Blesi uzmi malo paštete. Zakonita, napij se šampanjca, samo ne mućkaj, to je za galeba.
Blesi - bluf, bainnng. Zakonita - bouajjjajainnng.
Šta je ovo bilo? Šta su ovi sad ovako pukli?


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij