hren
 

U KBC-U SPLIT NA KLINICI ZA DJEČJE BOLESTI MEDICINSKOG FAKULTETA U SPLITU
Otvorenje Centra za medicinu spavanja pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Splitodržati će se u srijedu, 11. prosinca s početkom u 9:30 u prostorima Klinike na Firulama.Bit će to prigoda u kojoj će KBC Split zaprimiti kao donaciju nove uređaje za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja djece koju su nam kroz humanitarnu akciju „Zajedno za najmlađe“ omogućili Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela.

Ovom humanitarnom akcijom u vrijednosti oko 750.000 kuna, uz medicinske uređaje, osigurano je opremanje novog Centra za medicinu spavanja za djecu medicinskim krevetima i prikladnim namještajem te specijalizirana edukacija za troje liječnika i četiri medicinske sestre.

Novi Centar za medicinu spavanja za djecu biti će jedini takav u Dalmaciji i široj regiji te služiti tisućama malih korisnika u dobi do 18 godina s dijagnozama poremećaja spavanja.

Uz postojeći Centar za medicinu spavanja odraslih na Križinama, koji je zajednički projekt Medicinskog fakulteta i KBC-a Split, a koji već ima hrvatsku i europsku akreditaciju, svi poremećaji spavanja u svim dobnim skupinama moći će optimalno biti zbrinuti u Splitu.

Posebice osjetljiva populacija za poremećaje spavanja su naši najmlađi, naša djeca, pa je stoga ova akcija i ovaj novi projekt zajednički uspjeh od posebne važnosti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij