hren
 

KAŠTELANSKI OSNOVNOŠKOLCI NASTUPILI SA BOGATIM PROGRAMOM
Adventska bajka ove je subote u ranim večernjim satima bila u znaku dječjeg stvaralaštva. Na pozornici u Novom parku u Lukšiću najmlađi su pokazali svoj trud i talent kroz pjesmu, ples, glumu i recitacije, a omela ih nije ni kiša.

Na scenu su prva stupila djeca iz KUD-a ''Putalj'', uz glazbenu pratnju starijih članova, izveli su plesnu koreografiju ''Ej moje noge sitno koračaju'' a svoje korake uvježbali su uz pomoć voditeljice Karle Kapov. Kaštelansko dječje kazalište ''Škatula'' predstavilo se sa predstavom ''Tri prijatelja s Noine arke''. Pripremala ih je Ljiljana Garbati a maleni glumci su uz pomoć kostima i scenografije prenijeli atmosferu starozavjetne priče.

Dječji zbor Osnovne škole ''Knez Mislav'' iz Sućurca pod ravnanjem profesora Mladena Šimića, publici je otpjevao nekoliko prigodnih pjesama. Na engleskom su pjevali ''Somewhere in my memory'' , izveli su i hrvatske verzije pjesama ''Let it go'' iz animiranog filma ''Frozen'' i ''Santa Claus is coming to town''.

Učenici Osnovne škole ''Knez Trpimir'' iz Gomilice, stigli su sa bogatim programom, najprije su članovi dramsko-recitatorske skupine 2.B. razreda, pod vodstvom učiteljice Antonije Topić, izveli recitacije ''Isusu za rođendan'' i ''Što mi je donio Sveti Nikola''. Narodni trogirski ples ''Šotić'' u narodnim nošnjama otplesali su učenici 2.E. razreda. Uslijedila su djeca 3.E. razreda sa igrokazom ''Sveta Nikolina'' za koji ih je pripremila Jadranka Kovačević. Mili Britvić i Fabjan Bedalov recitirali su ''Maru Krpašinku'' i ''Snig u Splitu'' Tonča Petrasova.

Voditeljica programa Ana Meter kao posljednji nastup najavila je zbor O.Š. ''Knez Trpimir'', koji je uz pratnju svog profesora Daria Cuculića pjevao ''Božić bijeli'', ''Last Christmas'', ''Pastorellu'' i ''Radujete se narodi'' te se tako u veselom tonu završila večer prepuna dječjeg truda, iskrenosti i topline.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij