U nastavku vam donosimo nekoliko pitanja čitatelja, koja se odnose na javni red i mir te komunalni red u gradu Kaštela, kao i odgovore nadležnih iz Odjela za komunalno gospodarstvo Kaštela.

- Gradsko vijeće donijelo je odluku o privremenoj zabrani građenja za narednu godinu, ali mene zanima kad će Gradsko vijeće donijeti odluku o kućnom redu? Jer bez obzira na zabranu građenja moji susjedi buše i bruse ono što mogu, ali u sate kada bi mi svi trebali malo odmora. Rečeno mi je da u tijeku noći policija može kažnjavati po zakonu o javnom redu i miru, ali da neke dnevne sate mogu regulirati samo u Gradskoj upravi s odlukom o kućnom redu ili slično.

Gradsko vijeće ne donosi Odluku o kućnom redu. Sukladno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (Narodne novine 81/15)  Odluku o kućnom redu donosi predstavnik stanara u zgradi, odnosno predstavnik suvlasničke zajednice.
U pripremi je Odluka o javnom redu i miru na području Grada Kaštela, koja će biti donesena na jednoj od narednih sjednica Gradskog vijeća.

- Ovu sam fotografiju snimila prije nekoliko dana u Kaštel Gomilici pa me zanima smiju li se brodovi parkirati na ovakav način na šetnice?

Brodovi se ne smiju ostavljati na javnim površinama. Komunalni redar je izvršio očevid i ostavio obavijest da se brod ukloni. Ukoliko se u ostavljenom roku brod ne ukloni uklonit će ga nadležne službe i naplatiti trošak uklanjanja, te sankcionirati prekršitelja.

- U ulici Vjekoslava Omašića u Kaštel Lukšiću postoji dugogodišnji problem odlaganja različitog otpada i to na trasi vodovoda. Pojedinci rade što ih volja, a nitko im ništa ne može. Od prije nekog vremena ista osoba parkirala je tu neregistrirani automobil na dio javne površine zbog čega su neki od nas nedavno imali problemi pri dovoženju građevinskog materijala za radove koji su se obavljali. Smiju li olupine biti na javnim površinama? Možemo li se svi ponašati kako nas volja i uzurpirati javne površine i to otpadom?

Olupine ne smiju biti na javnim površinama. Komunalni redar je obavio očevid na trasi vodovoda u Kaštel Lukšiću. U tijeku je postupak uklanjanja olupine i drugog otpada sa vodovodne trase.
Javne površine se ne smiju uzurpirati sa olupinama i otpadom. Komunalni redari kontinuirano provode postupak u svrhu uklanjanja različitog otpada s javnih  i privatnih površina.
U dosadašnjem radu komunalni redari su uklonili niz olupina sa javnih i privatnih površina.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij