hren
 

Građani Kaštela na mjestu tragedije palili su svijeće i polagali cvijeće/Božo VUKIČEVIĆNekoliko stotina stanovnika Kaštel Kambelovca okupilo se u nedjelju, nekoliko minuta prije 12 sati, na Cesti dr. Franje Tuđmana, točno na mjestu gdje je u srijedu navečer 20-godišnji Goran Kalajžić, prebrzo vozeći neregistriranu alfu 33, doslovce pomeo s nogostupa 39-godišnju Anitu Dražin, majku šestero djece, usmrtivši je na licu mjesta, dok su njezina djeca, trogodišnja Matea i 15-godišnji Antonijo, koje je Anita držala za ruku, teško ozlijeđeni.

Okupljeni građani, vidno šokirani i uzrujani ovom tragedijom, pokušali su na ovaj način upozoriti na opasnost koja prijeti na kaštelanskoj cesti smrti. I dok su se na mjestu tragedije uz tihu molitvu palile svijeće i donosilo cvijeće, nekoliko ljudi dijelilo je okupljenima letke u kojima se vozače, policiju i Grad Kaštela upozorava kako je krajnje vrijeme da se zaustavi divljanje po kaštelanskoj cesti.
— Pozivamo policiju da na Cesti dr. Franje Tuđmana uvede stalne policijske ophodnje, te da 24 sata dnevno kontrolira promet i ponašanje vozača. Pozivamo vas da što prije uspostavite više kontrolnih točaka na kojima će se vršiti kontrola vozila i vozača, te da postupate po svim budućim dojavama građana o stanju na gradskim cestama - stoji u letku. Građani su također apelirali na Grad Kaštela, čiji se predstavnici nisu pojavili na prosvjedu, da što žurnije završe rekonstrukciju sporne ceste.
— I prije smo upozoravali da se na ovoj cesti divlja, svako malo tu netko pogine, no dok se krv ne prolije nitko ne reagira - kazala je Marija Cigojević dodajući kako je najgore kad djeca idu u školu jer im ponekad "treba i po 15 minuta da bi prešli cestu, a vozači ih ne šljive pet posto".
— Treba kod osnovne škole i kod Baletne škole postaviti semafore i ležeće policajce. Ajmo mi nešto napraviti, evo ja ću prvi dati novac da skupimo za semafore, ako su već ovi iz grada gluhi i nesposobni - ubacuje se jedan prosvjednik.
— Ljudima treba dati sigurnost, ja svako jutro moram dijete voditi za ruku do škole jer se bojim da ga auto ne zgazi - ogorčen je akademski kipar Vene Jerković.
Oko 12.20 građani su preplavili cestu, blokirali promet, a lokalni župnik don Miro Šestan predvodio je molitvu za pokojnu Anitu, za sve poginule na kaštelanskim cestama kao i za sve vozače kojima je poručio kako moraju biti savjesni i pažljivi prema pješacima.
— Dogodila se teška tragedija u kojoj je pogođena obitelj koja je najsiromašnija i najbrojnija u našem mjestu. Ovo nas je sve jako pogodilo, no sad se treba pobrinuti za djecu koja su ostala bez majke, treba im pomoći i to doslovce jer oni žive u kući gdje nemaju niti najosnovnijeg namještaja - kazao je don Miro koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za obitelj Dražin. Pozvao je sve one koji mogu i žele pomoći da se jave u Župni ured u K. Kambelovcu, na telefon 021/220-983.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij