hren
 

Nekadašnji hotel Palace, odnosno derutna i devastirana zgrada hotela, godinama je već trn u oku svim Kaštelanima, a nekada bogati park i prostor oko hotela odlagalište su različitog otpada, dok su grane stabala i različitog zelenila prijetnja svim prolaznicima na tom području.

No, odnedavno se ipak nešto mijenja. Grad Kaštela i pročelnica Marija Pelivan već duže vremena nastoje da se taj prostor, koji je inače privatno vlasništvo kao i hotel,  očisti te su obavili nekoliko razgovora sa stečajnim upraviteljem Palacea Stjepanom Lovićem kako bi se čišćenje organiziralo. Ujedno je komunalno redarstvo izdalo nalog stečajnom upravitelju da ukloni otpad s površine te provede uklanjanje grana koje predstavljaju opasnost.

Stečajni upravitelj obećao je izvršenje tog naloga, no zbog, kako je kazano, nedostatka sredstava na računu, to je odrađeno u etapama.
Provedena je deratizacija uz samu obalu južno od hotela, obavljena je rezidba i uklanjanje grana koje su prelazile na javne površine, na ulaze u park postavljeni su lokoti i lanci kako bi se onemogućio prolaz osobnim i teretnim vozilima iz kojih se izbacivalo smeće, a ovog četvrtka započelo je uklanjanje glomaznog otpada koje se tu vremenom nakupilo.

Kao što je i obećao, stečajni upravitelj angažirao je tvrtku koja je taj posao odradila pa iako je ovaj spomenik parkovne arhitekture daleko od svog nekadašnjeg sjaja, makar je sigurniji za građane Kaštela.

Foto: čitateljica


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij