hren
 

SLAVLJE MEĐU ŽUPLJANIMA
Posebno svečano bilo je ove nedjelje u Primorskom Docu, gdje je šibenski biskup Tomislav Rogić posvetio  župnu crkvu svetog Ante Padovanskog te blagoslovio krstionicu, križ i besjedište, kao i posvetio oltar.

Biskup Rogić predvodio je ovom prigodom misno slavlje u koncelebraciji sa provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a među njima i sadašnjim te bivšim župnicima župe u Primorskom docu fra Josipom Žarkom Mandarićem, fra Josipom Grgićem i fra Stjepanom  Matićem.

Misnom slavlju i činu posvete ovog su dana nazočili i saborski zastupnik Ante Sanader, izaslanstvo Županije Splitsko – dalmatinske na čelu sa dožupanom Lukom Brčićem, kao i predstavnici Grada Kaštela predvođeni dogradonačelnikom Grgicom Benutićem.

U Primorskom Docu nova se crkva Svetog Ante Padovanskog započela graditi 1998. godine, a završena je pet godina kasnije. Danas, nakon obnove, u njoj je sakristija opremljena novim inventarom, postavljen je predulaz u crkvu, opremljena je novim rasvjetnim tijelima i razglasom, a uređena su i zvona. Crkva je dobila i novu rozetu s likom svetog Ante, postavljena su tri bočna oltara, obojana je u suradnji sa akademskim slikarom Antom Brankom Perišom te je krasi novo raspelo s korpusom Krista i krstionicom po naputku crkvenog liturgičara fra Domagoja Volarevića.

Foto: Šibenska biskupija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij