hren
 
Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Županije Splitsko –dalmatinske našao se pred Kaštelanskim Poglavarstvom, koje predloženim izmjenama nije u cijelosti zadovoljno.

Naime, tijekom javne rasprave o prijedlogu izmjena i dopuna Plana, Kaštelani su zatražili izmještanje trase magistralnog plinovoda na području radne zone Vučevica, te izmještanje trase plinovoda na području Kaštela, koja prolazi sjeverno od državne ceste D8.

Također, odaslana je i primjedba kako u grafičkom dijelu plana nisu odgovarajuće prikazana građevinska područja, kao ni arheološka područja te područje Kozjaka, kao zaštićenog krajolika.

Izmjenama i dopunama Prostornog plana prihvaćen je veći dio sugestija iz Kaštelanske Gradske Uprave pa tako magistralni plinovod neće prolaziti kroz naselje već uz koridor A1 u zaleđu, a po pitanju arheoloških područja i Kozjaka kontaktirat će se Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Određivanje građevinskog područja naselja razgraničenja namjene istog nije planska kategorija Prostornog plana Županije, već općina i gradova.

No, kako nije prihvaćena primjedba o izmještanju trase magistralnog plinovoda na području Vučevice, gdje ista prolazi duž čitave planirane kaštelanske radne zone, poglavari su izrazili nezadovoljstvo te najavili kako će na ovoj izmjeni i dalje inzistirati, s obzirom da je ista od velikog gospodarskog značaja za Grad.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • zvizdan (Gost)

  ..jel ovdi kome šta jasno..?

  kuda je zapravo planiran vodovod? i gdje se traži izmještanje? na koja se naselja misli?

  jel kroz vučevicu ide plin ili ne ide?

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  pa ko da je vazno da mi razumimo sta su oni tili rec... ako je A1 u vucevici onda izgleda ide al mozda ne ide tocno tamo di je grad kastela zamislija u vucevici...

  zanimljivo da su oni dobili dogovor na svoje primjedbe a odgovora na moje jos nema, vec 9! miseci!... a kad san ja valjda obicni gradjanin pa sta ce mi odgovarat, ko da se mene sta pita ili nedajboze slusa...

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij