hren
 

PREDSTAVLJENI REZULTATI RADOVA
Nakon nekoliko mjeseci radova  koji su uglavnom izvođeni ovog ljeta, završen je projekt sanacije potpornog zida u blizini planinarskog doma Putalj na Kozjaku, a planinari HPD Kozjak koji skrbe o tom području, ovog su utorka predstavili rezultate tih radova.

Zbog puknuća postojećeg zida na nekoliko mjesta, a kako se radi o klizištu, već nekoliko godina planinari upozoravaju na problem sigurnosti, ne samo planinara već i brojnih izletnika te svih onih koji se na tom prostoru nalaze, a najveći problem za početak sanacije predstavljao je nedostatak financijskih sredstava.
No, uz pomoć tvrtke Cemex te Grada Kaštela ove se godine napokon započelo i završilo sa sanacijom. Grad Kaštela za projekt sanacije osigurao je 100 tisuća, a tvrtka Cemex 260 tisuća kuna. Nekoliko desetaka tisuća kuna osigurali su planinari iz vlastitih sredstava.

- Napravili smo potpuno novi betonsko-armirani zid s pojačanjem, no s druge strane starog zida, kako bi novi zid imao funkciju osiguranja od klizišta, a stari zid dao onu estetsku notu. Po sredini, između dva zida napravili smo i vodospremnik koji će služiti za potrebe na ovom području, posebno za eventualne vatrogasne intervencije. Uz to potpuno smo srušili i napravili novo skladište ispod veteranske kućice, a za potrebe radova napravljen je i pristupni put domu, koji će nam posebno poslužiti za neke buduće radove – kazao je predsjednik HPD-a Kozjak Ivica Perković, naglasivši da je pred planinarima i sanacija starog krova na domu Putalj, za što se također nada pomoći gospodarstvenika i lokalne zajednice.

HPD Kozjak koje ove godine slavi svoj 70. rođendan, projekt sanacije zida i ostalih radova predstavilo je u društvu donatora, predstavnika tvrtke Cemex i Grada Kaštela te prijatelja iz DVD-a Mladost te HGSS-a, kao i KUD-a Putalj.

Foto: HPD Kozjak


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij