hren

USUSRET DUŠNOM DANU
Pred nama je blagdan Svih svetih i Dušni dan, kada brojni građani pohode posljednja počivališta svoje rodbine i prijatelja. Ususret tim danima u Gradu Kaštela provode određene aktivnosti te su pozvali sugrađane na suradnju kako bi se svi zajedno dostojanstveno i s poštivanjem prisjetili svojih pokojnika.

Djelatnici Vlastitog pogona ovih dana dodatno uređuju groblja, a dovest će se i određene količine šljunka za potrebe građana.
S groblja i uokolo groblja intenzivnije se odnosi otpad, a na otpad uokolo svih kaštelanskih groblja odnosi se i apel koji su nadležni uputili građanima.

- Kako u blizini naših groblja psotoje veći parking prostori, odnosno čistine, dio neodgovornih sugrađana koristi ih za odlaganje glomaznog otpada koji daje ružnu sliku o cijelom gradu. Apeliramo i molimo sve one koji provode takvu praksu da se makar u narednim danima suzdrže od ilegalnog odlaganja glomaznog otpada u blizini groblja gdje će ovih dana dolaziti značajan broj građana. Napominjemo da će, u skladu sa zakonskim propisima i odlukama,  svi uočeni prekršitelji biti sankcionirati i kažnjeni – poručio je upravitelj Vlastitog komunalnog pogona Ivan Čagalj.

Osiguran prijevoz kombijem do groblja

Kako dio Kaštelana, posebno onih starije životne dobi, nemaju odgovarajući prijevoz do mjesnih groblja, Grad Kštela će i ove godine, u petak, na blagdan Svih svetih, organizirati besplatan prijevoz od stare kaštelanske ceste do pojedinih groblja.
Od 8 sati, kombi vozilo prometovat će s pojedinih autobusnih stanica na Cesti dr. Franje Tuđmana, u Sućurcu na Gospici, u Gomilici kod crkve, u Kambelovcu kod Ribole, u Lukšiću južno od škole, u Starom s autobusnog stajališta, u Novom i Štafiliću kod vrtića Maslina, odakle će građane prevoziti do mjesnih groblja te s groblja natrag na mjesto polaska. Kombi će prometovati tijekom cijelog dana, bez utvrđenog voznog reda, ali u stalnom opticaju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij