hren
 

JESEN U KAŠTELIMA
Riva u Kaštel Novom ove je subote bila okupana suncem i prepuna boja, mirisa i okusa jeseni, a sve u sklopu manifestacije Jesen u Kaštelima i tradicionalnih Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u organizaciji Turističke zajednice, udruge Šušur i uz pokroviteljstvo Grada Kaštela.

Manifestacija Jesen u Kaštelima donijela je na rivu sajam plodova zemlje, na kojem su udruge i ustanove predstavile mali dio jesenskih plodova i maštovitih proizvoda. Različite vrste kruha i peciva, brojne vrste kolača i drugih slastica, tikve, kukuruz, kesteni, jabuke, grožđe... tek je dio onoga što su posjetitelji sajma mogli vidjeti, ali i degustirati.
A među onima koji su ovog dana izložili proizvode vrijednih ruku svojih članova bila je i Udruga tjelesnih invalida Kaštela.

- U udruzi svakog ponedjeljka imamo svojevrsnu radionicu na kojoj naše članove učimo osnove kuhanja, kao pomoć u svakodnevnom životu. Ovog ponedjeljka naglasak smo stavili upravo na Dane kruha pa smo napravili više vrsta peciva i kolača, koje posjetitelji sa zadovoljstvom kušaju – kazali su nam članovi ove udruge.

Bili su tu i učenici osnovne škole Kneza Mislava sa svojim proizvodima od brašna i slikama koje su učenici naslikali na likovnom odgoju, a motiv im je bio kruh. Svoje proizvode ponudili su zainteresiranima i Dječji vrtić Kaštela, srednja škola Braća Radić, udruga Srce za srce, osnovna škola Bijaći, dječji vrtić Čarobni pianino, centar Mir, osnovna škola Prof. Filipa Lukasa, udruga Sveti Jeronim, osnovna škola Kneza Trpimira, dječje kazalište Škatula, SAU Putalj, pojedini OPG-ovi i drugi.

- Jako je bitno ukazati na važnost očuvanja prirode jer ova manifestacija pokazuje upravo koliko je čovjek povezan s prirodom te koliko je važno njeno očuvanje jer nas ona drži na životu – istaknula je jedna od organizatorica i voditeljica programa Željka Perdić.

Sve izloženo blagoslovio je župnik Kaštel Novog don Darijo Čorić, a zainteresirani su imali priliku, uz degustaciju proizvoda donirati financijska sredstva namijenjena prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici, o kojem skrbi udruga Sveti Jeronim.

U bogatom kulturno zabavnom programu na rivi nastupila su djeca iz kaštelanskih vrtića i škole Prof. Filipa Lukasa, KUD Putalj i SAU Putalj, kazalište Škatula te neizostavne Kaštelanske mažoretkinje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij