hren

PRIKUPLJANA SREDSTVA ZA STIPENDIJE
U hotelu Resnik u Kaštel Štafiliću  u petak se okupilo oko tristo Livnjaka na trećoj Livanjskoj večeri, koju su organizirali članovi Livanjske zajednice Kaštela zajedno sa svojim prijateljima, simpatizerima i sponzorima.

Goste je zabavljao Poky band i KUD Rudine iz Livna, a pjesmom i plesom prikazali su tradiciju njihovog rodnog kraja. Na samom početku su se predstavile i Kaštelanske mažoretkinje, dok je u predvorju restorana, Katica Đuran iz OPG Đuran iz Livna ,predstavljala svoje domaće proizvode. Večer je bila i humanitarnog karaktera te će prikupljenim sredstvima stipendirati sedam studenata ili đaka i to četiri iz Kaštela i tri iz Livna.

Među uzvanicima su bili  saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, gradonačelnik Livna Luka Čelan, kaštelanski dogradonačelnik Grgica Benutić, dogradonačelnik Solina Ivica Rakušić, predstavnik Livanjske zajednice Zagreba Branko Miloloža, predsjednik Zavičajnog kluba Livnjaka Slavonije i Baranje „Gorica“ iz Osijeka Jozo Miloloža, predstavnici Braniteljske udruge Sektor Rujani, a svoj blagoslov udjelio je  župnik iz Sućurca don  Ivan Delić.

- Livnjaci moraju biti primjer kako se ovo zajedništvo, ove prave vrijednosti prenose iz generacije u generaciju – kazao je u svom govoru saborski zastupnik Hrvoje Zekanović i dodao da mu je srce puno zbog tako velikog broja okupljenih.

- Čestitam Livanjskoj zajednici na organizaciji ove večeri, pogotovo što večer ima humanitarni karakter. Vaša nazočnost ovdje pokazuje da ste i dalje jako vezani uz rodni kraj iz kojeg potječemo i s toga koristim priliku da ovu suradnju produbimo, da pokušamo svi sa svoje strane, dati koliko možemo za dobrobit našeg Livna i livanjskog kraja – kazao je gradonačelnik Livna Luka Čelan.
Ispred Gradske uprave  Kaštela prisutne je pozdravio  kaštelanski dogradonačelnik Grgica Benutić.

-Drago mi je i da ste ovu treću godinu u ovako velikom broju,a posebna mi  je čast pozdraviti sve Livnjake iz Kaštela koji čine krug poduzetnika u Kaštelima, to se večeras ovdje da primjetiti -  istaknuo je Benutić.

-Sretan sam što vas imam priliku pozdraviti i kao vaš zemljak, ali i kao zamjenik gradonačelnika Solina, grada u kojem također živi puno Livnjaka, koji je dao, ako se ne varam, dva gradonačelnika iz Livna – kazao je Ivica Rakušić, solinski dogradonačelnik.
U ime domaćina večeri, gostima se obratio i predsjednik Livanjske zajednice Kaštela Karmelo Milanović.

-Želim obavijestiti sve vas ovdje, a pogotovo sponzore da će po prvi put jedna kaštelanska udruga, s mojom malenkosti na čelu i izvršnim odborom,  stipendirati studente ili đake lošijeg imovinskog stanja i to četiri iz Kaštela i tri iz Livna – rekao je Milanović i pozvao  da još jednim pljeskom nazočni nagrade sve one koji su svojim sredstvima sudjelovali ovu večer te je ujedno zahvalio svim članovima izvršnog odobra koji su dali svoj doprinos da se ova večer održi.

Foto: Luka Ištuk (PGK) i privatna arhiva


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij