hren
 

Kaštela su sve više pet friendly. Možda bi mogla postati i prvi grad sa oznakom prijatelj životinja, za dicu još nema tu titulu. Al nikad nije kasno, ako ne možeš bit prvi u gradu, možeš u selu, a u Kaštelima je sedam sela, pa ima mista za svakoga!

Nakon koze koja je imala glavnu ulogu u maškarama još prije dvije godine, jedne patke koja je redovno išla na kavu sa svojim vlasnikom u lokalni kafić, konja koji je snimao ozbiljne gaže za lokalnu TZ, esherihije coli koja se od svih mista trajno odlučila nastanit baš u kaštelanskom zaljevu, vrime je za novu beštiju.

Kaštela su uvijek otvorena za nove prilike, a zašto ne bi bila i neka vrst zološkog vrta na otvorenome? Onaj na Marjanu odavno je propa, a i beštije se ne muče kad su slobodne.

Ne znamo je li se dogodilo nespretnošću il samilošću, ali upravo jedan bik oštri svoje rogove po Kaštelima.
Od svih onih lupeža, kamatara, dilera i svega čega šta čini nered u gradu, samo je bik uspio instant dignit kaštelansku policiju na noge i završiti na svim tjeralicama. Ušlo mu se u trag, ide put Rudina, jedini je problem šta lice s tjeralice - u ovom slučaju bik, mijenja boje.
Na jednoj je bijeli, na drugoj crni, na trećoj slici smeđi.... Tako da je zlikovac uspio zbunit i lovce i MUP u startu, pa teško je hvatati bika kad ne znaš koje je boje. Ima bit da ih je više, a nitko još nije uspio uhvatit selfi.

Promptnom reakcijom Zajednice, gradonačelnik je odmah upućen na sigurno u hotel Resnik na livanjsku večer. Pa tako ako netko i nastrada od bika, sigurno neće bit iz Livna.

U tijeku je izvanredna situacija, dežurne službe su na terenu, a građani se lagano okupljaju u spontanu organizaciju prve kaštelanske koride.

Ako na Wall Streetu moš bika uvatit za jaja, zašto ne bi moga i u Kaštelima?


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij