hren

KONTRA PRITISKANJU PAPUČICE GASA
Da u Kaštelima mnogi ne poštuju prometne propise i da dio vozača piste autodroma često zamjenjuje kaštelanskim ulicama, govori i činjenica da je svakog dana sve više zahtjeva za postavljanjem uspornika na pojedinim područjima, a jedan od zadnjih primjera je i zahtjev koji su prema nadležnima uputili roditelji djece koja dio svog slobodnog vremena provode na brcu u Kaštel Kambelovcu.

- Na brcu se tijekom pojedinih dana zna okupiti stvarno veliki broj djece, jer radi se o velikom i na određeni način sigurnom prostoru, što je u Kambelovcu rijetko. No, ta sigurnost često je dovedena u pitanje zbog neodgovornih vozača koji projure ulicom uz brce. Jedini način na koji bi ih se moglo natjerati da smanje brzinu na dozvoljenu i primjerenu situaciji  je postavljanje ležećih policajaca, odnosno uspornika. Napominjem da su uspornici ranije na tom mjestu postojali, no kad su izvođeni radovi na asfaltu, oni su uklonjeni i nisu više vraćeni. Uspornike bi trebalo postaviti od ulaza u Dudanov park do župne crkve – kazala nam je Jelena Tadin.

Roditelji, složni u zaključku da su uspornici potrebni, obratili su se nadležnima, a  međuvremenu je njih stotinjak potpisalo peticiju o postavljanju uspornika te su ih dostavili u Mjesni odbor, koji će zahtjev s potpisima proslijediti nadležnima u Gradskoj upravi.

- Nadamo se da će nadležni pokazati sluha za potrebe sigurnosti naše djece. Broj potpisnika peticije mogao je biti i daleko veći jer većina stanovnika bi željela da se stanje uredi, no zadržali smo se na potpisima onih, koji su svakodnevno svjedoci brzih i divljačkih vožnji na ovom području – ustvrdila je Tadin.

A hoće li Grad nešto poduzeti i kada pitali smo nadležne u gradskom Upravnom odjelu za komunalu, odakle su nam kratko odgovorili da će navedeno pitanje razmotriti u suradnji s prometnim stručnjakom, pri čemu nisu odbili mogućnost postavljanja uspornika u navedenoj ulici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij