hren
 

ZATVOREN PROLAZ PROSTOROM HOTELA PALACE
Brojni naši sugrađani koji su godinama koristili "prečac" ispred hotela Palace u Kaštel Starom kako bi se sa stare Kaštelanske ceste spustili do mora ili prošli u obrnutom smjeru, posebice automobilima otkako je Obala kralja Tomislava na tom dijelu postala jednosmjerna ulica, proteklih su dana ostali neugodno iznenađeni kad su ih na sjevernim i južnim ogradnim vratima dočekali lanci s lokotima i obavijesti o zatvaranju tog prostora.
Komunalno i prometno redarstvo Grada Kaštela, kako doznajemo, nakon obilaska terena i konzultacija sa stečajnim upraviteljem ove nekadašnje perjanice kaštelanskog turizma, donijelo je ovakvu odluku kako bi se spriječila daljnja devastacija samog hotela i okolnog prostora koji su postali odlagalište otpada, a samim tim i ruglo grada.

Tijekom ljeta mnogi su upravo u hladovini ispod krošnji stabala u parku našli idealno mjesto za parkiranje svojih limenih ljubimaca za vrijeme kupanja ili ispijanja kava u beach baru, izbjegavajući na taj način ujedno i plaćanje parkinga, pa su i njih jučer pod brisačima dočekale obavijesti da uklone svoje automobile i ne parkiraju ih na tom prostoru zbog njegovog fizičkog zatvaranja.

Premda su park, inače spomenik parkovne arhitekture, i  prostor oko hotela u nekoliko navrata očišćeni od smeća i krupnog otpada, kojeg pojedini naši sugrađani onamo redovito i uporno odlažu, ograničene financijske mogućnosti Kaštelanske rivijere u stečaju nedostatne su za njihovo kompletno saniranje i uređenje, pa se na ovaj način željelo barem privremeno pokušati popraviti situaciju.

Godine nebrige ostavile su traga na hotelskoj zgradi ali i vegetaciji u parku, sasušeno granje starih stabala predstavlja opasnost  za prolaznike kao i oronule škure koje vise s prozora, a ako se tome pridoda i prijetnja od izbijanja požara, kojih je bilo već nekoliko, ne čudi donošenje odluke o zatvaranju prolaza. Baš kao ni činjenica da  se i sam Grad Kaštela angažirao kako bi se problem donekle ublažio. Cian je na njegovo traženje obavio deratizaciju uz obalu ispod samog hotela, no dok se ne nađe novi vlasnik koji će vratiti stari sjaj ovom zaštićenom spomeniku kulture, ne može se puno učiniti.

Naime, ove su nekretnine u postupku prodaje te su zakazane javne dražbe pred Financijskom agencijom pa se s nestrpljenjem očekuje dolazak novog investitora i konačno uređenje hotela i njegovog okoliša, a samim tim i završetak dugogodišnje agonije koja je dovela do toga da umjesto da uživaju u njegovoj ljepoti, turisti s nevjericom fotografiraju ono što je ostalo od nekoć jednog od najljepših hotelskih zdanja.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij