Četiri i pol godine nakon otvaranja stečaja počela je prodaja Kaštelanskih staklenika. U prvom krugu elektroničke javne dražbe ta državna tvrtka, inače procijenjena na 350 milijuna kuna, prodaje se za 200, i u više dijelova, a cijena će, ne bude li zainteresiranih, još padati. Dobra je vijest da bi stotinjak radnika trebalo dobiti svoja potraživanja.

Ne bude li zainteresiranih u svakom sljedećem krugu cijena se snižava za dodatnih dvadeset pet posto, a u četvrtom, posljednjem pada na kunu. Pa tko da više.

Službene ponude još se čekaju. Zračna luka Split pokazala je interes za dio zemljišta, ali još se čeka "klik mišem". Stečajni upravitelj Vedran Šeparović uvjeren je kako je to gotova stvar, a to znači da će i stotinjak radnika dobiti svoja potraživanja.

- Mislim da će dobiti, jer je zračna luka pokazala interes da kupi taj dio koji se nalazi u području predviđenom za njezino širenje i ako bude sve kako se predviđa, oni bi to kupili na drugoj dražbi za 90 milijuna kuna, kaže Šeparović.

Iako stečajni postupak ne bi smio trajati više od godinu i pol, ovaj se oduljio. Upravitelj kaže kako on sam može prodati jedino parcele bez razlučnih prava, ostalima se bave općinski i trgovački sud, i Fina.

- I dok su se svi ti interesi i pravne institucije uskladile - prošlo je vrijeme, objašnjava stečajni upravitelj.

A to teško pada radnicima koji čekaju novac koji im pripada - 22 milijuna, bez kamata.
- Maknuli smo se s mrtve točke. Trebalo bi biti otvaranje ponuda početkom prosinca. Imovina je procijenjena na više nego što su potraživanja, tako da se nadamo da će bit isplata, ističe Ivana Milinković, predstavnica radnika u Odboru vjerovnika.

U najgorem slučaju; budu li potrebna sva četiri kruga elektroničke dražbe- bit će to u lipnju dogodine!

Izvor: vijesti.hrt.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij