OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE
Gradska knjižnica Kaštela, u povodu Mjeseca hrvatske knjige, u utorak 15. Listopada, s početkom u 19.30 sati, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu organizira večer  na kojoj će biti otvorena izložba „Ribarske priče“ šibenske umjetnice Zdenke Bilušić te održana  književna večer u spomen na Jakšu Fiamenga.

Izložbu će otvoriti književnica, pjesnikinja,  kritičarka  i urednica Grozdana Cvitan

- Izložba „Ribarske priče“ ciklus je papir-plastike sastavljen od skulptura i reljefa u kombiniranoj tehnici koje tematiziraju more, ribe, ribare, kupače i kupačice, sirene, a sve je začinjeno s obveznom dozom humora. Iako ostaju u okvirima, uglavnom starim i otpisanim, djela iz ciklusa „Ribarske priče“ prerasla su u skulpture. Zdenka iz starog papira i uz intenzivne boje stvara dualne oblike ljudi. Svatko sa svojim drugim ja u obliku ribe prolazi životom i ostavlja trag kao u onom bajkovitom ogledalu Snjeguljičine maćehe: bilo je to ogledalo koje je govorilo istinu – kazala je Cvitan o izložbi koju će ove večeri moći vidjeti svi zainteresirani.

Grozdana Cvitan, kao i Zdenka Bilušić, bile su dugogodišnje suradnice Jakše Fiamenga na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku te će upravo one govoriti o Fiamengu u dijelu večeri posvećene ovom akademiku, pjesniku i književniku.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij