hren
 

ŠTRAJKA SE U SJEVERNIM ŽUPANIJAMA
Nakon dva zadnja dana proteklog radnog tjedna, tijekom kojih nije bilo nastave u kaštelanskim osnovnim školama i srednjoj školi Braća Radić, više od četiri tisuće učenika danas će ponovno sjesti u klupe, jer od jutros nastava se „vratila u normalu“ i odvija se prema utvrđenom planu i programu.

Dva dana bez nastave rezultat su štrajka djelatnika u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. U četvrtak su štrajkale sve škole, a u petak samo škole u pojedinim županijama, jer se štrajk nastavio po cirkularnom obrascu, odnosno svakog dana nastave nema u nekoliko hrvatskih županija.

Prema tom obrascu škole u Splitskoj – dalmatinskoj županiji, u kojima je u petak štrajkalo oko 90 posto djelatnika, u ponedjeljak su se vratile svojoj svakodnevici, a u štrajku su škole u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji.

U obrascu cirkularnog održavanja štrajka može se dogoditi da štrajka na području Dalmacije ponovo bude, no što je pred svima nama odredit će niz dijaloga koji su pred sindikalistima i Vladom.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij