KREATIVNA DJECA
Nakon održane tri planirane i jedne dopunske radionice, na kojima su učili kako nastaje film, djeca su svoj filmski uradak, u subotu navečer predstavila široj publici, a film u trajanju od četiri minute, „Svijet je stao“,  zaslužio je pljesak i potvrdio da će se u Kaštelima i u budućnosti iznjedriti specijalisti sedme umjetnosti.

Radionice o filmu, pod nazivom Filmska školica, održane su u sklopu programa 9. Dana Kaštelanskog kazališta, a vodila ih je Maja Stojić, studentica na Odsjeku za film i video Umjetničke akademije u Splitu. U programu su bile radionice , „Story board“,  „Kamera“ te  „Filmski set“, a zbog zainteresiranosti mladih polaznika održana je i radionica „Montaža“, što je na kraju rezultiralo prvim filmskim uratkom polaznika.

„Svijet je stao“ priča je o djevojčici koja se „budi“ sama na svijetu i prolazi različite emocije, od euforije do panike i tuge i koja na kraju, kad se stvarno probudi među prijateljskim licima, shvati da je najbolje među prijateljima. Od ideje, preko pisanja sinopsisa, odabira lokacije, pripreme seta, režije pa do dijelova montaže, djelo je polaznika  Filmske školice, naravno, uz stručnu pomoć voditeljice Maje Stojić, koja je na projekciji ovog filmskog uratka bila i više nego zadovoljna.

- Ne da sam zadovoljna nego i ponosna. Djeca su nas sve iznenadila s kolikom ozbiljnošću i prednošću su radila na ovom filmu i zato im čestitam. Naravno, ovo je za njih prvi ovakav uradak u Filmskoj školici, a iskustvo s ovih radionica pomoći će nam da sljedeće godine budemo još bolji, kako ja kaovoditelj tako i oni kao stvaratelji jednog ovakvog djela – kazala je na kraju projekcije, zadovoljna voditeljica.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno