hren
 

TRINAEST POSTO NOĆENJA VIŠE NEGO LANI
Trend povećanja broja dolazaka i noćenja turista nastavio se i tijekom rujna, kada je u Kaštelima zabilježeno 9957 dolazaka, što je za pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine te 58087 noćenja, odnosno 13 posto više nego u rujnu prije godinu dana.

Prema informacijama koje smo dobili iz Turističke zajednice Kaštela, tijekom rujna, u komercijalnom smještaju,  najviše noćenja ostvarili su gosti iz  Njemačke,19 posto od ukupnog broja noćenja, a potom slijede gosti iz Poljske, Češke, Velike Britanije, Francuske, Slovenije i drugi među kojima je značajan broj različitih država. Gosti iz Hrvatske ostvarili su tri posto od ukupnog broja noćenja.

Gledajući rezultate svih devet mjeseci ove godine, kaštelanski turistički djelatnici mogu biti zadovoljni jer je u njihovim smještajnim jedinicama boravilo 109029 gostiju, što je za 13 posto više nego lani u prvih devet mjeseci, a gosti su ostvarili 616896 noćenja što je za devet posto više nego u istom razdoblju 2018. godine.
I tijekom devet mjeseci sastav gostiju bio je sličan kao u devetom mjesecu, osim što su Nijemci i Poljaci zamijenjena mjesta, Poljaci su bili najbrojniji i ostvarili 16 posto noćenja, a Nijemci sa 15 posto noćenja bili su na drugom mjestu. Udio domaćih gostiju u ovom periodu je iznosio šest posto.

KAŠTELA  DOLASCI I NOĆENJA 2019 /2018, KOMERCIJALNI - kategorizirani SMJEŠTAJ

Uspoređuju rezultate u proteklih nekoliko godina vidljivo je da je dolazak gostiju iz Velike Britanije i Francuske povećan u odnosu na 2018, godinu za 30 posto , a broj njihovih noćenja za 33 posto. Gosti iz obje države najčešće su gosti u predsezoni i posezoni, a uz to Britanci su uglavnom avio gosti.

Prema e-visitoru u Kaštelima je registrirano 1813 objekata, odnosno 1648 iznjmljivača, u kojima je ukupno oko 10 tisuća kreveta, od čega oko 9100 u domaćinstvima. Ovaj podatak kazuje da je u Kaštelima od siječnja do kraja rujna broj iznajmljivača porastao za deset, a broj kreveta za devet posto u odnosu na prošlu godinu.
Od 1. siječnja do 30. rujna  u Kaštelima je ostvareno i 38 tisuća dolazaka  te 249 tisuća noćenja nautičara.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij