hren
 

U VEĆINI ŠKOLA NASTAVE NEĆE BITI
Nakon neuspjelog postupka mirenja između Vlade i predstavnika  Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja, za četvrtak, 10. listopada, najavljen je štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj pa će tako štrajkati i učitelji, nastavnici i profesori i u kaštelanskim školama.

Ravnatelji škola u Kaštelima, s kojima smo razgovarali o štrajku, nisu imali točne informacije tko će i koliko će djelatnika sudjelovati u najavljenom štrajku, ali su nas izvijestili da će te podatke znati tek u četvrtak ujutro, kada bude trebala započeti nastava.

Iz Ministarstva obrazovanja tijekom srijede poslijepodne ravnatelji škola u Hrvatskoj dobili  su naputak da zbrinu djecu koja stignu na nastavu, u svrhu osiguravanja sigurnosti, prava i interesa učenika .

Prema tome, ravnatelji kaštelanskih škola utvrdili su da će, sukladno mogućnostima, organizirati primjereni oblik odgojno-obrazovnoga rada s učenicima koji dođu na nastavu.

A treba li djecu slati na nastavu, pitanje je na koje nismo mogli dobiti odgovor, već samo prenosimo stav jednog od sindikalista.

- Sutra u školama neće nitko raditi, a tamo gdje su nastavnici i učitelji u štrajku ne može biti nastave pa je odluka hoće li roditelji slati djecu u školu,  na roditeljima – kazao je za medije Branimir Mihalinec, a mi nadodajemo kako se radi o izvanrednoj situaciji pa ne bi trebalo biti ni problema s opravdanjem izostanka.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij