hren

NIZ AKTIVNOSTI
Ovaj tjedan je poseban,  jer je ovo je Dječji tjedan! Nizom aktivnosti za djecu, ali i one koji su na bilo koji način uključeni u njihove živote, dječji dom Maestral ovaj tjedan kreativno boja posebnim bojama, pa su tako ovog utorka u podružnici Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću organizirane likovne, kreativne, glazbene i plesne radionice, te sportske aktivnosti za djecu.

Ovaj praznik, Dan  neovisnosti, neradni je dan, ali za djecu u Miljenku i Dobrili bio je itekako radan, uz aktivnosti  koje ih iskreno vesele i opuštaju.

Sve je počelo u jutarnjim satima kreativnim radionicama čiji su rezultat prekrasna djela od drva i oblutaka na koje su mali autori i njihove tete iznimno ponosni. Izložba radova bila je spremna za divljenja i pohvale odmah po završetku. Autori su imali obojane radove, ali i ruke i lica i odjeću. Emociji sreće to je bilo nevažno. Pomalo se bilo teško dogovoriti koju pjesmu pjevati, na koju plesati, a na koju igre igrati, ali dan je imao dovoljno sati da svatko ostvari svoju želju.

Topao sunčan dan dao je svoj obol, pa su se na sportskom igralištu stalno odmjeravale snage na brzinu formiranih ekipa uz posebnu sreću što igra neće biti prekinuta pozivom odgajatelja da se spremaju za školu.

Kako je moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“, svi zajedno napravili su milenijsku fotografiju u zelenilu dvorišta. Oblik srca fotografirala je teta dajući instrukcije s drugog kata zgrade. Druženje djece, djelatnika, suradnika, prijatelja i susjeda završilo je slasnim zalogajima i velikom tortom mede sa srcem jer tko od nas nije u djetinjstvu imao svoga medu?!

Program obilježavanja Dječjeg tjedna nastavlja se i dalje, pa tako, u srijedu 9. listopada, s početkom u 19 sati,  dječji dom Maestral  organizira u Hrvatskoj odvjetničkoj komori  u Splitu, predavanje prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander na temu „Zašto je ljubav važna u odgoju djece". Nakon predavanja s početkom u 20 sati održat će se i promocija knjige „Znanost i umjetnost odgoja – Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje“.  Uz glavnu urednicu knjige prof. dr. sc. Gordanu Buljan Flander, knjigu će predstaviti i Ana  Raguž psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Susret je otvoren za sve odgojitelje, stručne radnike, roditelje i zainteresiranu javnost. 

Dan kasnije, u četvrtak, 10. listopada,  djeca će u Splitu, dobiti poklone od udruge „Ispuni mi želju“,  a u petak djeca  s odgajateljima odlaze u posjet pedijatriji KBC Split s darovima za male prijatelje koji su u potrebi pažnje i ljubavi.

Foto: DD Maestral


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij