hren

SRDELIN LIGNJOLOV
Vrime je od liganj, čuje se često ovih dana među kaštelanskim ribarima, pa već tradicionalno, kad je vrijeme od liganja, članovi PŠK Srdela iz Kaštel Starog organiziraju veliki lignjolov, koji se održao ove subote u moru Kaštelanskog zaljeva.

Pozivu organizatora ove se godine odazvalo 65 ekipa, brodice s ekipama u kojima je moglo biti najviše četiri člana, isplovile su iz starosejskog porta oko 17 sati, a nekoliko sati kasnije, na vaganje je stiglo 48 ekipa, s ukupnim ulovom od 20,165 kg liganja.

Od ukupnog ulova najviše se odnosilo na lignje koje je uhvatila ekipa Giričić, 2,040 kg, te im je tako pripala titula ovogodišnjih pobjednika. Na drugo mjesto plasirala se ekipa Zvonka Vukorepe sa ulovljenih 1,420 kg, dok su treći na kraju bili članovi ekipe Nina Smojvera sa ulovom od 1,240 kg liganja.
Najboljima su i ovom prilikom pripale vrijedne nagrade koje su osigurali organizatori, a to su bili vanbrodski motor te fishfinder kao i poklon paketi tvrtke DTD.
Nagrade su, osim najboljih, zaslužile i ekipe s najvećom i najmanjom ulovljenom lignjom. Najveću lignju ulovila je ekipa Jure Draguna, a težila je 0,430 kg, dok se najmanja lignja uhvatila na mamac ekipe Jurice Sirića i imala je svega pet grama.

Za sve sudionike organizirana je i bogata lutrija u kojoj je najsretnijem otišao gumenjak od 1,6 metara, a cijelom šušuru i dobroj zabavi doprinijelo je i natjecanju u spremanju brujeta, u kojem su najbolji bili kuhari Gradskog radio Trogira, druga je bila ekipa Hvidre, a treća ekipa Cambi.
Ovom prigodom izabrana je i miss lignjolova, i to Milka Dragun, prva pratilja bila je Tončica Milat, a druga pratilja Jelena Vuletić.
Najboljim kuharima i misicama također su pripale zanimljive nagrade, a sve nagrade osigurali su brojni sponzori te glavni organizatori iz PŠK Srdela, uz potporu  Grada Kaštela i gradonačelnika Denisa Ivanovića, Turističke zajednica Kaštela i Hvidre.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij